Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plafondophanging in zwembad Maasluis te risicovol

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

14-8-2001

Werkzaamheden zwembad

Op korte termijn zullen in het sport- en recreatiebad Dol-Fijn aan de Sportlaan in Maassluis enkele werkzaamheden worden uitgevoerd aan de ophangconstructie van de luchtbehandelingskanalen. Wellicht is het noodzakelijk voor de uitvoering van deze werkzaamheden het zwembad enkele uren te sluiten voor het publiek.

Een gespecialiseerd extern bureau, CorrOcean BV, heeft een inspectie uitgevoerd in het Maassluise zwembad. Tot deze inspectie heeft het zwembadbestuur besloten naar aanleiding van een recent ongeluk in een zwembad in Steenwijk. Hier zijn onderdelen die aan het plafond van het zwembad hingen naar beneden gevallen.

Uit het onderzoek van CorrOcean is gebleken dat de ophanging van de plafonds in het zwembad gevoelig is voor roestvorming. Geadviseerd werd de draadeinden van de ophangconstructie van de luchtkanalen in het zwembad zo spoedig mogelijk te vervangen. Om praktische redenen zullen deze werkzaamheden naar verwachting pas over twee weken van start kunnen gaan.

Tot de werkzaamheden voor vervanging van de ophangconstructies ter hand kunnen worden genomen, zal er een dagelijkse controle worden uitgevoerd. Bovendien zijn op enkele plaatsen, bij wijze van noodmaatregel, extra spanbanden tussen de luchtbehandelingskanalen en de stalen dakspanten aangebracht. De tijdelijke maatregelen die zijn getroffen, zijn besproken met het bureau CorrOcean. Dit bureau heeft verklaard dat deze maatregelen voor de komende tijd adequaat zijn en dat de kans dat de plafonds op korte termijn naar beneden komen verwaarloosbaar klein is. Desalniettemin zullen de structurele versterkingen aan de ophangconstructie op zeer korte termijn worden aangebracht. Mocht het zwembad voor de uitvoering van deze werkzaamheden gesloten moeten worden, dan zullen de bezoekers hierover via de media worden geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie