Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LBR vraagt ANWB om discriminatie schriftelijk af te keuren

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

LBR vraagt hoofddirectie ANWB om schriftelijk afstand te nemen van VVSN brief

Afgelopen zaterdag werd het LBR door de redactie van het RTL4- nieuws op de hoogte gebracht van een brief van de heer Huffener van de VVSN aan de aangesloten dealers die zorg dragen voor de auto's in het kader van de vervangend vervoerregeling van de ANWB.

In ons commentaar voor het RTL4-nieuws hebben wij reeds melding gemaakt van onze mening dat passages als "ritten naar Marokko heen en terug in 5 dagen (drugstransporten?)" en "NIET VERTROUWD = GEEN AUTO!" stigmatiserend en discriminerend kunnen werken. Verder hebben wij gewezen op de bepalingen van de Algemene Wet Gelijke Behandeling die het maken van onderscheid bij het aanbieden van goederen en diensten verbieden.

De algemene teneur in reacties van verschillende ANWB- functionarissen is dat de inhoud van de brief niet stigmatiserend of discriminerend is bedoeld, dat het een interne brief betreft, dat het zo niet zo zou moeten zijn opgeschreven, dat opmerkingen over drugstransporten naar Marokko uiteraard niet vallen te bewijzen en dat mensen met een getinte huidskleur zich geen zorgen hoeven te maken.

Het LBR vindt een dergelijke mondelinge toelichting c.q. geruststelling onvoldoende. Nu de 'interne' brief zijn interne karakter heeft verloren verzoekt het LBR de hoofddirectie van de ANWB dringend om schriftelijk aan de leden van de ANWB en aan de VVSN en haar dealers duidelijk te maken dat zij afstand neemt van bovengenoemde passages in de betrokken VVSN-brief die mogelijk als stigmatiserend en kwetsend kunnen worden ervaren.

LBR
Afd. comunicatie
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam

Tel. 010-2010201
Fax. 010-2010222
Email. (info@lbr.nl)

Voor vragen kunt u zich wenden tot Marcel Kreuger: tel. 010-2010218.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie