Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diefstal met geweld in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 13-08-2001
3e Persbericht van maandag 13 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Woensel Noord controleert in omgeving scholen Op maandag 13 augustus zijn de basisschoolkinderen weer naar school gegaan en een week later gaan ook de eerste scholieren van de middelbare scholen weer aan de slag. Ieder jaar wordt extra aandacht gegeven aan de veiligheid van de kinderen in het verkeer. Deze actie is bekend onder de naam De scholen zijn weer begonnen.

De politie van de afdeling Woensel Noord heeft 23 basisscholen, 6 scholen voor speciaal onderwijs en 7 scholen voor het voortgezet onderwijs in haar werkgebied. Daarom zal de politie van 13 tot en met 24 augustus in de omgeving van deze scholen en op de routes daar naartoe extra verkeerscontroles houden.

Er wordt met name gecontroleerd op het rijden door rood licht, het houden aan de aanwijzingen van verkeersbrigadiers, snelheid, parkeren bij scholen, gedragsregels (brom)fietsers, voorrangsregels, plaats op de weg en technische staat van voertuigen

Helmond: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf in de Elzaspassage is tussen zaterdag 18.00 uur en maandag 07.30 uur ingebroken. Men kwam het bedrijf binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde van het pand. Uit het bedrijf is een geldbedrag van 100 gulden weggenomen.

Helmond: Diefstal vanaf een bedrijfsterrein
Tussen vrijdag 17.00 uur en maandag 07.00 uur, is er een diefstal gepleegd vanaf een bedrijventerrein aan de Haverdijk. Vanaf het terrein zijn vijf lege fusten en twee lege flessen koolzuur weggenomen. Onbekend is hoe de dader(s) op het terrein zijn gekomen.

Eindhoven: Diefstal met geweld
Op het Anna Frankplantsoen is zondagmorgen omstreeks 03.30 uur een 23-jarige inwoner van Eindhoven onder bedreiging met een mes gedwongen zijn geld (50 gulden) en zijn gsm af te geven. De daders, twee getinte mannen van ongeveer 30 a 35 jaar, lengte 1.75 1.80 cm lang. normaal postuur en donker haar, gekleed in donkere kleding, liepen daarna weg.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Tussen zaterdag 02.00 uur en maandag 13.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Elzaspassage. Men kwam het bedrijf binnen door verbreking van een rolluik aan de voorzijde van het pand. Uit het bedrijf is een geldbedrag van 200 gulden weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding
Maandagmiddag om 16.00 uur is op het Stationsplein een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor het slot van een gestalde fiets te hebben doorgeknipt. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Controles i.v.m. Wij gaan weer naar school In het kader van wij gaan weer naar school heeft de Eindhovense politie vanmorgen tussen 11.45 uur en 13.30 uur op de Roelantstraat op snelheid gecontroleerd. Zes van de 125 gecontroleerde voertuigen reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Verder zijn er processen verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, het rijden op een niet verzekerde bromfiets, het rijden door rood licht en het rijden zonder helm.

Op de Franklin D Rooseveltlaan zijn vandaag in het kader van voormelde actie een proces-verbaal voor het rijden zonder helm, een proces-verbaal voor rijden op een onverzekerde bromfiets en diverse waarschuwingen voor het rijden met een bromfiets op een fietspad, uitgedeeld.

Eindhoven: Aanhoudingen i.v.m. wapenbezit
Maandagavond om 18.20 uur zijn op het Stationsplein een 13-jarige, een 14-jarige, twee 15-jarige en een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een van hen met een pistool stond te zwaaien. De vijf verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij een van de verdachte werd een op een vuistvuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen, een andere verdachte was in het bezit van een vlindermes. De wapens zijn in beslag genomen. De aangehouden verdachten zijn na verhoor door hun, in kennis gestelde ouders, afgehaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie