Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jogger bedreigd vanuit terreinwagen in Leusden

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.00 uur
Jogger bedreigd

LEUSDEN Op maandag 13 augustus deed een 41-jarige inwoner van Leusden aangifte van bedreiging.

De aangever liep te joggen op donderdagavond 9 augustus. Rond kwart over negen liep hij over de Moorsterweg in de richting van de Postweg. Op een gegeven moment kwam er een personenauto achter hem rijden, model Jeep. De bestuurder ging vervolgens naast de aangever rijden en sneed hem de pas af, waardoor de aangever opzij moest springen. Even later stond de personenauto geparkeerd en riep de bestuurder tegen de aangever bedreigende woorden. De aangever bleef doorlopen en kon een weiland invluchten. De bestuurder bleef via landweggetjes de aangever volgen. Hierna wist de aangever via een bosperceel te ontkomen aan de bestuurder.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van het rijgedrag van de verdachte. De verdachte heeft diverse keren aan de linkerzijde van weg gereden waardoor ander verkeer moest uitwijken.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie van district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Te veel op

AMERSFOORT De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag een 35-jarige automobilist uit Nijkerk aan omdat de man met te veel alcohol op zijn auto bestuurde.

De automobilist werd op de Hogeweg gecontroleerd en bleek met 0,65 promille op zijn auto te besturen. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 410 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie