Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie gebruikt wapenstok op Ponymarkt Bemmel

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie RivierenlandDinsdag, 14 augustus 2001* Dagoverzicht

Politie gebruikt wapenstok op Ponymarkt Bemmel BEMMEL - De politie heeft op 13 augustus rond 19.00 uur in de Dorpsstraat in Bemmel de wapenstok moeten gebruiken om diverse personen op afstand te kunnen houden. De politie surveilleerde aldaar in verband met de Ponymarkt in Bemmel en wilde een zeventienjarige jongen uit Angeren verbaliseren wegens wildplasserij. Een 35-jarige man uit Haalderen wilde de jongen wegtrekken, kennelijk om het proces-verbaal onmogelijk te maken; daarbij kreeg een politie-ambtenaar een klap tegen de borst. Daarop gingen een aantal mensen zich er mee bemoeien; de sfeer was agressief te noemen. Een meisje gaf daarop een andere politie-ambtenaar een duw, die haar daarop meedeelde dat zij was aangehouden. Toen zij werd beetgepakt om meegenomen te worden, begonnen omstanders te duwen, te trekken en te schelden. Daarop trokken de twee politie-ambtenaren de wapenstok, waarmee enkele tikken werden uitgedeeld; samen met twee andere te hulp geschoten collega's werden de omstanders op afstand gehouden. De rust werd snel hersteld. De politie heeft deze zaak in onderzoek. Man in been gestoken; verdachte aangehouden DIDAM - De politie heeft op 13 augustus rond 15.35 uur een 24-jarige man uit Didam aangehouden, die ervan wordt verdacht kort ervoor een 48-jarige man uit Didam te hebben gestoken met een mes. Naar aanleiding van een eerste onderzoek gaat de politie ervan uit dat er 's middags een ruzie was tussen de verdachte en de zoon van het slachtoffer. De verdachte zou na deze ruzie naar het huis zijn gegaan, waarop het slachtoffer hem sommeerde zijn erf te verlaten. Daarop zou de man in het been zijn gestoken. De man werd overgebracht naar het streekziekenhuis Zevenaar. Op aanwijzing van getuigen kon de verdachte worden aangehouden; hij werd inverzekeringgesteld. De man zal vandaag nader worden gehoord door de recherche.
Snelheidscontroles
ZEVENAAR - De politie heeft op 13 augustus van 13.25 uur tot 16.15 uur met de lasergun gecontroleerd op de Marconistraat in Zevenaar, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 50 kilometer per uur. Er werd bekeurd op kenteken, terwijl ook de nodige personen aan de kant van de weg werden gezet. Er werden 37 overtredingen geconstateerd; de snelste reed 99 kilometer per uur. Op de Didamseweg in Zevenaar werd op 13 augustus 's middags ook een controle gehouden; daar werden geen overtredingen gesignaleerd. De hoogstgemeten snelheid was 53 kilometer per uur. Omdat de scholen weer zijn begonnen zullen de komende dagen en weken deze controles worden herhaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie