Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autovrije dag in Utrecht 'een kwestie van willen'

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Autovrije dag 2001 in Utrecht 'een kwestie van willen, niet van moeten'

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het projectplan Autovrije Dag 2001. Het projectplan omvat een voorlichtings- en bewustwordings-campagne om mensen te bewegen op zaterdag 22 september hun auto te laten staan. Het college had al op 8 mei het besluit genomen om dit jaar de autovrije dag in te vullen met een mentaliteitscampagne en niet met het afsluiten van wegen. Het nu vastgestelde programma voorziet onder meer in een twee weken durende campagne voorafgaand aan 22 september. Daarbij zal met name nadruk worden gelegd op alternatieven voor de auto.

De Utrechtse mentaliteitscampagne heeft als motto gekregen "Utrecht Anders Bereikbaar, geen kwestie van moeten, een kwestie van willen". Hiermee roept het college mensen van binnen en van buiten de stad op om de auto op 22 september te laten staan, hetzij thuis, hetzij in een transferium. Mensen móeten de auto niet laten staan, het college wil bereiken dat mensen de auto wíllen laten staan. Mede daarom worden er geen wegen afgesloten.

Het is een kwestie van mentaliteit dat mensen er zelf voor willen kiezen om bijvoorbeeld in de bus te stappen.

Op 22 september is het ook OV promotie dag. In elk geval nemen de OV-bedrijven deel aan de markt die het Milieucentrum Utrecht op 22 september op het Domplein organiseert. Alle kraampjes hebben te maken met alternatieven voor de auto. Om 13.30 uur vindt een debat plaats met o.m. wethouder Van den Bergh, de ondernemers in de binnenstad, milieugroepen en politieke partijen. De hele dag zijn er op de markt allerlei activiteiten voor jong en oud.

Gedurende twee weken voorafgaand aan 22 september worden diverse activiteiten ontplooid. Op 7 september wordt een pagina op www.utrecht.nl geopend. Bezoekers worden uitgenodigd om op deze pagina met elkaar in discussie te gaan.

Er wordt geadverteerd in de bussen van het stadsvervoer, free cards liggen in cafés en er is een spotje te horen op Radio M. Op drie zaterdagen (8, 15 en 22 september) lopen acteurs van divers pluimage in de stad om free cards uit te delen en in discussie te gaan met het winkelend publiek.

Met de Utrechtse invulling van Autovrije Dag 2001 is een bedrag van NLG 150.000,- gemoeid.

De commissie SLRVV wordt op 6 september geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie