Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goede week voor Nederlandse bloemenhandel

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bloemenveiling Holland
Zoek soortgelijke berichten
Bloemenveiling Holland

Weekbericht week 32 2001: Snijbloemen
De combinatie van het slechte week van de voorgaande week en het feit dat een groot aantal mensen al weer terug is van vakantie heeft een positieve invloed gehad op de bloemenhandel in week 32. De aanvoer van snijbloemen lag een kleine 4% hoger dan vorige week en de middenprijs steeg naarmate de week verliep. De middenprijs lag in week 32 op 40 cent, 12 cent hoger dan in week 31.
Als we de aanvoer met vorige week vergelijken zien we het volgende;
- Bij Alstroemeria kwam de aanvoer op 9% minder uit dan vorige week. Met name het donkere weer speelt hierbij parten. De middenprijs steeg met 12 cent naar 31 cent.

- De aanvoer van Chrysanten (totaal) voor de klokken van veilcentrum Naaldwijk steeg met 16%. De middenprijs herstelde zich van 24 cent naar 33 cent gemiddeld per steel.

- Bij een vergelijkbare aanvoer ten opzichte van de voorgaande week steeg de middenprijs voor Zonnebloemen met een kwartje naar gemiddeld 60 cent per steel.

- De Lelie's kenden een lichte stijging in de aanvoer (4%). De totale middenprijs steeg met een dubbeltje tot 67 cent. De middenprijs van Aziaten herstelde zich met 5 cent naar 48 cent. Longiflorums en Oriëntals stegen respectievelijk met 8 en 16 cent naar een middenprijs van 61 cent 1,01 cent gemiddeld per steel.

- De rozen tonen een lichte daling in de aanvoer (3%) en een goed herstel van de middenprijs. Deze steeg met 20 cent naar 47 cent gemiddeld. Met name de middenprijs van grootbloemige rozen herstelde zich goed; deze steeg met een kwartje ten opzichte van de voorgaande week.
In de komende twee weken beginnen er weer steeds meer scholen beginnen en loopt de vakantieperiode ten einde. De weersvoorspellingen daarbuiten gelaten moet dit een positief effect op de vraag naar bloemen hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie