Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Canadese wetenschappers halen stamcellen uit huid

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuws van 14/08/01

14 augustus 2001

Canadese wetenschappers halen stamcellen uit huid
Canadese wetenschappers zijn erin geslaagd stamcellen te isoleren in de huid van een muis. Als dit ook bij de mens mogelijk blijkt, hoeven niet langer menselijke embryo's te worden gebruikt voor stamcellenonderzoek. Dit staat in een maandag gepubliceerd onderzoek.

Zwanger door misverstand over hormoonstaafje
Ongeveer tien vrouwen die dachten een werkzaam
antizwangerschapsstaafje Implanon onder hun huid te hebben, zijn zwanger geraakt. Dat heeft een woordvoerster van Organon dinsdag bevestigd.

Malaria-medicijn helpt tegen ziekte Creutzfeldt-Jakob Twee oude medicijnen tegen malaria en schizofrenie verhinderen het ontstaan van prionen die bij runderen de gekke-koeienziekte en bij mensen de ziekte van Creutzfeldt-Jakob veroorzaken.(NRC Handelsblad 14/8/01)

Patiënt kan voor hulp ook naar Belgisch ziekenhuis Patiënten die verzekerd zijn bij de Nederlandse zorgverzekeraar CZ kunnen vanaf september voor onderzoek en medische ingrepen terecht bij het Sint-Jansziekenhuis/Ziekenhuis Oost-Limburg in het Belgisch-Limburgse Genk. CZ verwacht dat vooral Nederlands-Limburgers van deze mogelijkheid gebruik zullen maken.(Dagblad de Limburger 14/8/01)

Psychiatrie / Vijftien jaar achterstand Psychiatrische zorg claimt honderden miljoenen erbij
Er zijn enkele honderden miljoenen guldens extra nodig om de crisisopvang van psychiatrische patiënten op peil te brengen. Dat zegt de Geestelijke Gezondheidszorg Nederland in reactie op het kort geding dat de gemeente Amsterdam dit weekeinde aanspande om een psychotische man geplaatst te krijgen bij de crisis opvang.

Zorginspectie berispt psychiatrieklinieken
De Inspectie voor de Gezondheidszorg tikt de drie psychiatrische klinieken in Amsterdam op de vingers. Zij zullen morgen in een gesprek op het ministerie van Volksgezondheid in Den Haag op hun verantwoordelijkheid worden gewezen. Zondag moest de rechtbank er aan te pas komen om opname van een patiënt af te dwingen.(Volkskrant 14/8/01)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie