Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

F-27 van Eindhoven naar Schiphol vervoerd

Datum nieuwsfeit: 15-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie

Fokker F27 over de weg

F-27 over de weg vervoerd

15-08-2001

Hedenochtend is een F-27 van de F-27 Friendship Association (FFA)vanaf de vliegbasis Eindhoven naar Schiphol vervoerd. Het transport werd uitgevoerd door de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht en begeleid door motoragenten van de Koninklijke Marechaussee. Het is de bedoeling dat de F-27 op Schiphol weer vlieggereed wordt gemaakt.

Het toestel is het prototype van de F-27, waarvan Fokker er in de loop van de tijd 800 heeft gebouwd. Het toestel dat nu vervoerd werd, is jarenlang in Duitsland gebruikt. In 1995 wist de FFA de hand te leggen op dit exemplaar. Het was eerst naar de vliegbasis Eindhoven gebracht in afwachting van transport naar Schiphol. Tijdens het transport was het toestel gedemonteerd: vleugels en romp werden op afzonderlijke diepladers vervoerd. De route verliep via de A-58, de A-2 en de A-9.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie