Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inbrekers de mist in door mistgenerator

Datum nieuwsfeit: 15-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Inbrekers de mist in door mistgenerator

Dagelijks wordt de samenleving geconfronteerd met grote schaden door inbraak en diefstal. Overheid, politie, verzekeraars en de beveiligingsindustrie zetten de laatste jaren veel nieuwe technieken in tegen criminaliteit: beter hang- en sluitwerk, elektronische alarmsystemen en cameratoezicht. Nu is er dan een mistgenerator.

Met een mistgenerator kan diefstal van waardevolle goederen worden voorkomen.
Het apparaat zorgt ervoor dat een ruimte na een inbraakdetectie binnen luttele seconden gevuld wordt met een dikke ondoorzichtige nevel. Deze nevel onttrekt waardevolle goederen aan het oog en zorgt bovendien voor aanzienlijke desoriëntatie bij de inbreker. De mist laat geen sporen achter en is onschadelijk voor de gezondheid. Een mistgenerator wordt aangesloten op het inbraakalarmsysteem en kan op afstand worden bediend.
In de praktijk heeft de inzet van de mistgenerator bewezen bij inbraken tot aanzienlijke schadebeperking en behoud van waardevolle goederen te leiden.

Kwaliteitseisen
Bij het Nationaal Centrum voor Preventie heeft een speciale werkgroep kwaliteitseisen opgesteld. De Raad Criminaliteitspreventie - waarin vertegenwoordigd de beveiligingsbranche, politie, overheid en verzekeraars - van het Nationaal Centrum voor Preventie heeft hiermee het effect van mistgeneratoren voor adequate beveiliging erkend. De kwaliteitseisen bepalen waar mistgeneratoren aan moeten voldoen en op welke manier zij toegepast dienen te worden in combinatie met alarmsystemen. NCP-erkende BORG Beveiligingsbedrijven installeren mistgeneratoren volgens deze kwaliteitseisen. Deze bedrijven passen een mistgenerator toe als integraal onderdeel van een BORG-erkend alarmsysteem en geven daar een BORG-certificaat voor af. Het BORG-certificaat is het enige wettelijk erkende beveiligingsdocument in Nederland.
Meer informatie is te vinden op www.ncpreventie.nl.

Bondig, augustus 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie