Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team WK Tweespannen bekend

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchTeam WK Tweespannen bekend
Van 16 tot en met 19 augustus vindt het Wereldkampioenschap voor tweespannen plaats in het Duitse Riesenbeck. Na afloop van de internationale menwedstrijd in Beekbergen hebben chef d¹équipe Marie de Ronde en trainer IJsbrand Chardon in samenspraak met veterinair Julius Peters het team bekend gemaakt wat Nederland hier zal vertegenwoordigen. Het betreft tweespanrijders Riny Rutjens, Gerard Leyten en Bennie Gosschalk. Jacob Jan Kramer zal niet naar Riesenbeck gaan, maar zal als reserve paraat staan.

Ton Monhemius werd in Beekbergen Nederlands Kampioen vierspannen. De tweede plek werd opgeeïst door Ad Aarts, Theo Timmerman legde beslag op de derde plaats. Harry de Ruyter, die na de marathon op de tweede plaats stond in het NK, kon vanwege twee geblesseerde paarden niet aan de start verschijnen. Ook Ijsbrand Chardon moest na een ongeval tijdens de marathon helaas verstek laten gaan op zondag. De internationale wedstrijd werd gewonnen door de Duitse vierspanrijder Ludwig Weinmayr. Hij bleef evenals Werner Ulrich, Daniel Würgler en Jos Verhoeven foutloos in de vaardigheid. Gert Schrijvers eindigde met zijn Arabo-Friese vierspan op de tweede plaats in het internationale klassement, gevold door Ton Monhemius. Bij de tweespan paarden ging de overwining evenals vorig jaar naar Riny Rutjens. De uit Australië afkomstige Boyd Exell werd tweede. Jacob Jan Kramer, reserve kandidaat voor het WK Riesenbeck, eindigde na een foutloos gereden vaardigheidsproef op de derde plaats.


©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie