Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-08-2001
Politieberichten van 16/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Ameland: inbraken
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel aan de Van Heeckerenstraat te Nes. De zijdeur van de winkel werd geforceerd. Uit de kassa werd het wisselgeld (paar honderd gulden) weggenomen. De braakschade bedroeg ook een paar honderd gulden. Een medewerker van de winkel, een 45-jarige inwoner van Nes, heeft aangifte gedaan.

Diezelfde nacht kreeg ook een winkel aan de Rixt van Doniastraat ongewenst bezoek. Het slot in de toegangsdeur werd vernield. Ook hier werd het geld uit de kassa (paar honderd gulden) weggenomen. Tevens werden een aantal cadeaubonnen meegenomen Een medewerker van de winkel, een 36-jarige inwoner van Nes, heeft aangifte gedaan.

Van maandag op dinsdag werd ook ingebroken in winkel aan de Kerkstraat. Hoe men is binnengekomen werd niet duidelijk. Er waren geen braaksporen. In deze winkel werd een behoorlijk geldbedrag (een paar duizend gulden) weggenomen. Een medewerkster van de winkel, een 26-jarige inwoonster van Buren, heeft aangifte gedaan.

Joure: zwaar vervoer
Donderdag omstreeks 04.50 uur werd op de Rijksweg A7 onder Joure een bestuurder van een vrachtwagencombinatie gecontroleerd. De vrachtwagen bleek in totaal 62820 kilogram te wegen, terwijl 50.000 kilogram was toegestaan. Een overbelading van 12820 kilogram of te wel 25,64 %. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Ermelo kreeg voor deze overtreding een bekeuring.

Leeuwarden: vernieling
Donderdag omstreeks 04.45 uur ging een bewoner, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, die boven een horecagelegenheid aan de Stationsstraat woonde, naar zijn werk. Op de vloer van de zaak zag hij een man liggen. De bewoner schrok hiervan en ging naar boven om zijn medebewoner en de politie in te lichten. Toen hij weer naar beneden ging, was de man verdwenen. Het betrof hier een blanke man, donker haar (kalend), droeg een afgeknipte spijkerbroek, leeftijd ongeveer 40 jaar. Aan de buitenzijde van het pand bleek een ruit vernield te zijn. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen.

Arum: auto te water
Donderdag omstreeks 07.20 uur belde een 66-jarige inwoner van Witmarsum vanuit zijn auto, dat hij op de Van Camminghaweg te Arum met zijn auto in de sloot was gereden en niet uit de auto kon komen. Daarop werden direct de hulpdiensten ingeschakeld en toen die ter plaatse kwamen, bleek dat de bestuurder door omstanders reeds uit de auto was gehaald. De man werd door het ambulancepersoneel onderzocht en het bleek dat hij geen letsel had opgelopen. De bestuurder haalde een voor hem rijdende bestelauto in, terwijl uit tegenovergestelde richting een auto naderde. Om een aanrijding te voorkomen remde de bestuurder sterk af en kwam vervolgens in de sloot tot stilstand.

Boazum: aanrijding auto met trein
Donderdag omstreeks 08.05 uur vond op de Slachtedyk ter hoogte van de spoorwegovergang een aanrijding plaats tussen een personenauto en de trein van het lijntje Leeuwarden Sneek. De bestuurder van de personenauto, een 57-jarige inwoner van Nijland, had de trein niet zien aankomen. Pas op het allerlaatste moment had hij in de gaten dat er een trein naderde. Hij gaf nog gas doch zijn auto werd aan de achterzijde geraakt. Er vielen geen gewonden. De trein liep schade op, doch kon de reis voortzetten. De auto moest worden weggesleept.

Balk: inbraak/diefstal auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een garagebedrijf aan de Tjalke de Boerstraat. Aan de achterzijde werd het slot van het toegangshek vernield en via verbreking van een roldeur kwam men de garage binnen. Een ruit van de receptie werd vernield. Uit de werkplaats werd een personenauto, merk Peugeot, type406, 1.8 16 V, kleur zwart, voorzien van het kenteken 17 FX-NL, gestolen. De eigenaar, een 55-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Hindeloopen: inbraak bedrijf
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in het kantoor van de jachthaven aan het Oosterstrand. Een deur werd geforceerd. Uit een in het kantoor staand bureau werd een digitale camera weggenomen, alsmede een paar honderd gulden uit een afgesloten geldkistje. Ook de kluis van het bedrijf werd geforceerd en het daarin aanwezige geld van de personeelsvereniging ( paar duizend gulden) werd meegenomen. De directeur van het bedrijf, een 40-jarige inwoner van Easterein, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie