Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwitserland wint EK Voltige Polen

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchZwitserland wint EK Voltige Polen

Zwitserland werd afgelopen weekend winnaar op de Europese Kampioenschappen Voltige in het Poolse Poznan. Het zilver was voor Duitsland, terwijl Zweden brons won. Nederland werd op dit EK alleen in de individuele strijd vertegenwoordigd.

De 26-jarige Ronald, woonachtig in Maastricht, werd in de individuele strijd bij de heren 20e. Ronald toonde goede verplichte oefeningen en een degelijk uitgevoerde vrije kür. De Franse Matthias Lang werd Europees Kampioen bij de heren. Bij de dames ging de overwinning naar de Duitse Nadia Zulow.

Naar verwachting zal Nederland volgend jaar weer met een team vertegenwoordigd zijn. Dit jaar was dit niet mogelijk, o.a. vanwege het feit dat veel voltigeurs niet aan de kwalificatie-eisen voor het EK konden voldoen door de MKZ-crisis.

Talent is er echter genoeg binnen de voltigewereld. De Topsport Commissie Voltige van de NHS werkt er hard aan om het komende jaar een zo sterk mogelijke afvaardiging naar de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez de la Frontera te zenden. In het kader hiervan worden o.a. centrale trainingen en verplichte wedstrijden georganiseerd. Hierover zal binnenkort meer informatie volgen.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie