Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO in fitnessbranche

FNV

Logo

Afbeelding

Eindelijk CAO in fitnessbranche
Na vijf jaar onderhandelen is de eerste CAO in de fitnessbranche een feit. FNV Sport heeft met een achttal fitnessondernemers een akkoord gesloten waardoor de CAO voor Multifunctionele Sport- en Fitnesscentra met ingang van 1 september van kracht is. Wat na jarenlang onderhandelen niet lukte met brancheorganisatie Fit!vak, kwam in een jaar tijd met acht individuele werkgevers wel van de grond. Een CAO met een looptijd van 1 september 2001 tot 1 april 2003 is het resultaat. Initiatiefnemer Jo Steffann: `Wij nemen onze branche serieus. We leveren graag een goed product. Daarvoor hebben we vakkundig personeel nodig. Als je veel eist van mensen, moet je een goede werkgever zijn. Nu staat zwart op wit welke arbeidsvoorwaarden wij hanteren`. FNV Sport verwacht dat de CAO snel breder wordt toegepast. `Deze CAO is een model voor andere fitnessondernemingen. Er is veel belangstelling voor. Natuurlijk is het ons streven om te komen naar een CAO voor de gehele fitnessbranche. Dit is een goede eerste stap`, aldus FNV Sport-directeur Ton Friederichs. `Het is een volwaardige CAO met afspraken over indiensttreding en ontslag, arbeidsduur en werktijden, functie-indeling en salarisschalen, overwerk en vakantie, loonaanpassingen en een pensioenregeling`. 29 augustus 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie