Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siemens Nixdorf toont Select Box tijdens Popkomm in Keulen

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Den Haag, augustus 2001
SNI 0108.218 nl

L51 hal 31.2

Siemens Nixdorf toont Select Box tijdens Popkomm in Keulen

Keulen 16 augustus 2001 - Siemens Nixdorf toont op het grote muziekevenement Popkomm 2001 in Keulen het Selekt Box systeem. Hiermee worden kant en klare CD's samengesteld en gebrand. Via een Digitale Multi Media Zuil kan een keuze gemaakt worden uit het muziekrepertoire dat digitaal is opgeslagen. Zo wordt er een persoonlijke CD gemaakt. Select Box wordt inmiddels succesvol gebruikt bij een Nederlands filiaal van Free Record Shop in Almere. Momenteel wordt er onderhandeld met diverse Nederlandse grootwinkelbedrijven die Select Box in hun winkelvestigingen willen exploiteren.

Het principe van 'CD on demand' is ontwikkeld door Siemens Nixdorf en voorziet per track ook in de afdracht van de auteursrechten. Wie gebruik wil maken van Select Box geeft op het touchscreen van de zuil aan welke titels op de CD moeten worden gebrand. De maximale capaciteit per CD is 74 minuten. Nadat de betaling heeft plaatsgevonden geeft de medewerker vervolgens de opdracht de CD te branden. Gelijktijdig worden de titels op de CD geprint samen met een persoonlijke inlay. Het branden van een gemiddelde CD duurt ongeveer twaalf minuten. Inmiddels is er een beschikbaar repertoire van 40.000 tracks. Siemens Nixdorf en Selekt CD onderhandelen met majors in de muziekindustrie om het aantal tracks drastisch uit te breiden.

De technologie achter Select Box komt voort uit intensieve samenwerking tussen Siemens Nixdorf en Selekt CD. Het systeem biedt een oplossing voor de problematiek rond de afdracht van auteursrechten en speelt tegelijkertijd in op de behoefte van de hedendaagse consument die snel en comfortabel een persoonlijke CD wil samenstellen. Naast de leverantie van de zuilen verzorgt het bedrijf ook de verkoop, de marketing en de projectcoördinatie.

In de toekomst is het mogelijk om via Internet de CD's samen te stellen, in de winkel op te halen, of zelfs thuis te downloaden en te branden. De verwachting is dat het aanbod zal worden uitgebreid met films en games.

Nadere informatie voor de lezer:
Siemens Nixdorf, Sjef Bode,
tel: (070) 333 1416, mobiel: 06.55844778,
e-mail: sjef.bode@siemens-nixdorf.com

Nadere informatie voor de redactie:
Persvoorlichting Siemens Nederland, André van Schoonderwoerd, tel: (070) 333 2272, mobiel: 06.55844814,
e-mail: (andre.schoonderwoerd@siemens.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie