Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote allegorische optocht tijdens AOV-zomerfeest Varsseveld

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Varsseveld, juli 2001.

Aan: De Redaktie,

Bij deze wil ik u verzoeken de volgende informatie op te nemen in een van uw uitgaven/activiteitenkalender voor de komende periode.

Het betreft het volgende evenement:

Grote allegorische optocht tijdens het AOV-zomerfeest te Varsseveld, op

donderdag 16 augustus, aanvang 19.00 uur

en

zaterdag 18 augustus, aanvang 10.00 uur

Zie tevens de bijgevoegde toelichting.

Bij voorbaat dank namens het AOV-optochtcomité.

Met vriendelijke groeten,

B. Rusink,
Van Pallandtstraat 29
7051 DE Varsseveld
0315-243028

Toelichting:

De optocht ook dit jaar uit vele praalwagens onderverdeeld naar bloemenwagens en niet-bloemenwagens. 5 plaatselijke en regionale muziekkorpsen, ondersteund door vendeliers en majorettes nemen ook deel aan de optocht. Daarnaast zullen er diverse groepen kinderen meelopen in hun eigen creaties, o.a. met versierde wagentjes, fietsen en andere prachtige creaties.

Het feest zal donderdag 16 augustus om 18.50 uur op gebruikelijke wijze worden geopend met o.a. een toespraak door de burgemeester voor het gemeentehuis. Daarna gevolgd door een vaandelhulde en het spelen van het volkslied, waarna de stoet zich officieel in beweging zet. Vooraf zorgt een dweilorkest met wat vrolijke noten weer voor de warming-up.

Op zaterdag 18 augustus vindt vanaf 09.30 uur de prijsuitreiking aan de winnaars van de optocht plaats. Dit wordt gedaan door de burgemeester op het bordes voor het gemeentehuis. Tijdens deze ceremonie zullen alle wagens opgesteld staan op het Kerkplein en de Borchgraven, rondom de grote kerk.

Vooraf zal vanaf 09.00 uur de bekende showband "Jubal" uit Zwolle een optreden verzorgen vóór het gemeentehuis.

Ná de prijsuitreiking zal de complete stoet zich om 10.00 uur andermaal in beweging zetten, om dan nogmaals, zij het via een andere route dan donderdag, door het dorp te trekken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie