Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe virtuele wijk in Waalsprong geopend in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Depla opent nieuwe virtuele wijk in Waalsprong

Vanaf 16 augustus kunnen de toekomstige bewoners van de wijk De Lanen in Oosterhout hun buren beter leren kenen. Want wethouder Paul Depla opent dan de virtuele wijk. Dit is een ontmoetingsplaats op internet opgezet door Amstelland Ontwikkeling Wonen BV. Het is de tweede virtuele gemeenschap na Visveld-Noord die afgelopen jaar van start ging.

De Lanen
De woningen in de nieuwe wijk Oosterhout Oost in de Waalsprong worden in 2002 opgeleverd. Hier worden 64 woningen gerealiseerd waarvan 58 twee onder-een-kap-woningen en 6 vrijstaande woningen in de jaren dertig stijl.

Ontwikkeling Waalsprong
Door een uitspraak van de Raad van State op 3 mei heeft de gemeente Nijmegen het besluit moeten nemen een nieuwe Milieu Effect Rapportage (MER) voor de Waalsprong te maken. Dit betekent dat een groot deel van de woningbouw voorlopig stil komt te liggen. Dit is een tweede tegenvaller binnen één jaar tijd. Want vorig jaar heeft het rijk in het kader van 'Ruimte voor de rivier' aangegeven dat ter hoogte van Nijmegen de Waal meer ruimte moet krijgen om te hoge waterstanden te voorkomen. De ingreep die dit heeft betreft een klein, maar niet onbelangrijk gebied in de Waalsprong. Sinds de start van de Waalsprong zijn er 1000 woningen gerealiseerd. De MER en de dijkteruglegging hebben weliswaar invloed op de planning maar betekenen geen afstel van de plannen. De Waalsprong is destijds ontwikkeld om de woningnood te kunnen opvangen waarbij prettig wonen voor de toekomst vlak bij stad voorop moet staan in alle prijsklassen. Bij de planontwikkeling is veel aandacht voor zaken als het milieu, het verkeer, de cultuur en ontspanning. Alles gericht op de modernste woonomgeving. Deze virtuele wijk is ook zo'n initiatief dat past binnen de 'Waalspronggedachte'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie