Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht: commotie om container

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Verkeerscontroles

UTRECHT Meer dan één op de zeven voertuigen op de Rijnkade reed woensdagmorgen te snel. De politie controleerde hier tussen half tien en twaalf uur 732 voertuigen, waarvan 119 sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De snelste passeerde het controlepunt met 79 km/u.

Op de Catharijnesingel werden tussen half één en drie uur woensdagmiddag 103 voertuigen gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Elf mensen die de gordel niet droegen kregen een bon van negentig gulden.

Bijna 12.000 wietplantjes

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen rond tien uur in een pand aan de Gansstraat 11.844 hennepplantjes gevonden. In het pand werd een 37-jarige Utrechter aangehouden.

Een sterke wietlucht zorgde ervoor dat de politie op onderzoek uitging. In het pand werd de hennepplantage aangetroffen. Alle planten en accessoires zijn ter vernietiging afgevoerd. De 37-jarige is in verzekering gesteld.

Commotie om container

UTRECHT Een melding dat er schoten waren gehoord op de Amsterdamsestraatweg zorgde woensdagavond rond half elf voor commotie.

Bij de politie kwam de melding binnen dat drie schoten waren gehoord. Meerdere mensen hadden de knallen gehoord. Met meerdere politieagenten, -honden en met hulp van verlichting van de brandweer werd het Julianapark doorzocht. Buiten drie verse deuken in een grote zeecontainer werd niets aangetroffen.

Onenigheid tussen krakers en buurtbewoners

UTRECHT Het plaatsen van een woonwagen op een gekraakt terrein aan de Van Lieflandlaan zorgde woensdagavond voor opwinding onder buurtbewoners van de Tripkade.

Een 46-jarige buurtbewoner wilde rond zeven uur voorkomen dat een woonwagen op het terrein werd geplaatst. Hij gedroeg zich agressief, bedreigde enkele mensen en richtte vernielingen aan. Hij dreigde de boel in brand te steken. De man werd aangehouden.

Later die avond, rond half elf, hadden buurtbewoners een open vuur aangestoken. De brandweer vond dit vuur gevaarlijk voor nabijgelegen huizen. Toen een brandweercommandant dit probeerde duidelijk te maken aan de buurtbewoners, scheen hij vermoedelijk met een zaklamp in het gezicht van één van hen. Toen deze man, een 38-jarige Utrechter, met zijn arm naar de brandweerman maaide, werd hij direct aangehouden wegens het hinderen van de brandweer in haar werk.

Beide partijen zeggen zich door de ander bedreigd te voelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie