Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Rivierenland: gewond na duik in ondiep water

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie RivierenlandDonderdag, 16 augustus 2001* Dagoverzicht

Jongen na duik in ondiep water naar ziekenhuis LATHUM - Een zestienjarige jongen uit Velp is op 15 augustus rond 16.30 uur naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem overgebracht, toen hij een duik nam in de Rhederlaag bij Lathum. De jongen had zich kennelijk vergist in de diepte van het water, waardoor hij met nek- en rugletsel moest worden afgevoerd met de ambulance, begeleid door de politie. Doel van de escorte was om de ambulance met constante snelheid te laten rijden. De traumahelicopter was ter plaatse en de bemanning heeft geassisteerd bij het stabiliseren van het slachtoffer.
Met hoge snelheid door bebouwde kom
DUIVEN - De politie Rivierenland heeft op 15 augustus rond 20.15 uur het rijbewijs van een 52-jarige man uit Duiven ingevorderd, omdat deze met 106 kilometer over de Rijksweg in Duiven reed (waar 50 kilometer is toegestaan). Met het openbaar ministerie zal worden overlegd wat er verder gaat gebeuren. Doorrijden na aanrijding en met alcohol achter het stuur LATHUM - De politie Rivierenland heeft op 15 augustus rond 17.10 uur een achttienjarige jongen uit Doesburg aangehouden. Op de Marsweg vond een botsing plaats tussen de auto van de Doesburger en de geparkeerde auto van een 43-jarige man uit Arnhem. Onder de voorruit bevond zich een briefje waarop het kenteken van de auto van de Doesburger stond, die was weggereden. Korte tijd later werd de politie gebeld door de Doesburger, die zich op dat moment bevond op de Meentsestraat in Giesbeek. De politie kwam ter plaatse en hield de persoon aan; omdat hij was weggereden na een ongeval en wegens gebruik van alcohol: 1,7 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur. Doorgereden na verkeersongeval; getuigen gezocht ELST - Op 15 augustus vond omstreeks 14.15 uur een verkeersongeval plaats op de Kerkstraat te Elst op het weggedeelte tussen de twee plassen van Rijkerswoerd.
Een 16-jarige bromfietsbestuurster uit Elst haalde een voor haar rijdende witte bestelbus in. Op het moment dat zij naast die bus reed, ging die auto ook naar links, kennelijk zonder enige aanleiding. Hierbij raakte de bus de bestuurster, waardoor zij ten val kwam. De bestuurder van de bus reed na de aanrijding door, richting Elst. De bestuurster raakte door dit ongeval gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De bromfiets raakte beschadigd. Omstanders die lagen te zonnen hebben haar geholpen. De politie verzoekt getuigen van het ongeval zich in verbinding te stellen met de politie Rivierenland te Elst. Toezicht op de Bijland
TOLKAMER - De politie heeft op 15 augustus tussen 13.30 uur en 15.30 uur de schippers van twee boten gewaarschuwd vanwege het onjuiste gebruik van de zogenaamde dodemansknop. Deze is bedoeld om de motor direct uit te schakelen, als de schipper plotseling onmachtig wordt om de boot te besturen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie