Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde partiële herziening streekplan Gelderland 1996

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Derde partiële herziening streekplan Gelderland 1996 met betrekking tot windenergie

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf 15 augustus de derde partiële streekplanherziening met betrekking tot windenergie ter inzage ligt:

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten op 20 juni 2001 de derde partiële herziening van het streekplan Gelderland 1996 met betrekking tot windenergie hebben vastgesteld. Deze herziening was nodig, niet alleen vanwege (inter)nationale afspraken om meer duurzame energie te gaan produceren, maar ook omdat het streekplan niet voorzag in beleid over dit onderwerp. Het provinciaal ruimtelijk beleid is gericht op de realisatie van windturbineparken in de daarvoor geschikt geachte gebieden, die in de herziening zijn omschreven. In deze kansrijke gebieden wil het provinciaalbestuur de realisatie van windturbineparken stimuleren. Daarnaast is er een aantal gebieden omschreven waar plaatsing van windturbineparken slechts onder stringente voorwaarden kan geschieden. Tot slot zijn er gebieden omschreven waar plaatsing is uitgesloten. Plaatsing van solitaire windturbines is uitgesloten, met uitzondering van bedrijventerreinen in de kansrijke gebieden en bedrijventerreinen in gebieden waar plaatsing van windturbineparken slechts onder stringente voorwaarden kan worden toegestaan.

De bovengenoemde herziening ligt vanaf 15 augustus tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage:

* In de bibliotheek van het Huis der Provincie, Markt 9 te Arnhem;
* het informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het stadskantoor 'De Doelen', Raadhuisplein 2 in Ede. Het informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag bovendien tot 20.00 uur.

Provinciale Staten zijn van mening dat met deze streekplanherziening geen concrete beleidsbeslissingen zijn genomen, waartegen beroep mogelijk is.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer H. Laagland (tel. 026 359 9785) of de heer H. Kimmels, tel. (026) 359 98 06.Ede, 15 augustus 2001 terug naar het overzicht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie