Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe arrangementen Dorint rond zeven Duitse cultuursteden

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lankhorst Public Relations

Arrangementen Dorint in Duitse steden

Vrijgegeven voor publicatie
Nijmegen, 16 augustus 2001

Nieuwe arrangementen Dorint rond zeven Duitse cultuursteden

Dorint Hotels & Resorts heeft een nieuwe brochure (2001/2001) uitgegeven met arrangementen in zeven Duitse cultuursteden. Het handzame boekwerkje bevat korte vakanties in en rond Chemnitz, Dresden, Halle, Leipzig, Erfurt, Gera en Weimar.

De zeven steden liggen in de regio's Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen, gebieden met een lange culturele historie. Veel dichters, denkers, schrijvers en componisten vonden hier inspiratie voor hun grote werken. Bovendien treft de bezoeker aan de rivieren de Saale en de Unstrut het meest noordoostelijk gelegen wijngebied van Europa aan. In en rond de steden bevinden zich talloze musea en culturele attracties die de historie van de gebieden tonen. December is de maand van de feestelijke, indrukwekkende kerstmarkten.

De zeven steden
Chemnitz: de poort naar het `zilveren Erzgebergte'. Kent typische kerstmarkten en mijnoptochten.
Dresden: bekend als `Florence aan de Elbe' met architectonische en culturele meesterwerken als Zwinger Semperoper en Schloss Pilniz. Erfurt: de middeleeuwse stad, waar de kerkhervormer Luther werkzaam was. Erfurt is ook een tuinbouwstad.
Gera: eind 19e eeuw een van de rijkste steden van Duitsland. Veel villa's herinneren aan deze tijd. Ook heeft de stad een grottenlabyrint.
Halle: historische stad. Dankt roem en rijkdom aan de talkrijke zoutbronnen. Ook uitvalsbasis voor een boeiende wijnreis. Leipzig: stad waar Johan Sebastian Bach 27 jaar lang woonde en werkte. In oktober (11-21) is hier het Europese humor- en satirefestival. Weimar: Goethestad bij uitstek (met het Goethe Nationalmuseum). Ook de stad van het Deutsch Nationaltheater (toneel, dans, muziek).

De meeste arrangementen bevatten twee of drie overnachtingen in een van de luxe Dorint Hotels, gecombineerd met ontbijt, diner(s), en uitstapjes naar concerten, optredens, musea of andere bezienswaardigheden. De prijzen in de brochure staan vermeld in Euro's en DM. Bijna alle arrangementen (behalve de seizoensgebonden) kunnen het hele jaar door geboekt worden. Het is ook mogelijk zelf een rondreis door het gebied samen te stellen. Wie daarbij in meerdere Dorint Hotels overnacht, krijgt diverse extra's aangeboden, zoals een fruitmand op de kamer en gratis gebruik van recreatie- en fitnessruimte.

Leaflet en reserveringen

De brochure is gratis verkrijgbaar bij het Dorint Reserveringsbureau 0800-beldorint (0800-235 3674) of via de website www.dorint.com

Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie