Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dieren gestolen van kinderboerderij Schinnen

Datum nieuwsfeit: 16-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 13.45 uur) Donderdag 16 augustus 2001.

District Sittard

Stein, rijden onder invloed:
Een 18 jarige automobilist woonachtig te Stein is woensdagavond 15 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol houdende drank. De inwoner van Stein reed omstreeks 23.30 uur met zijn auto met daarachter gekoppeld een aanhangwagen door de gemeente Stein waar hij op de Heisteeg door de politie werd gecontroleerd naar aanleiding van het niet voeren van verlichting. Bij de controle bleek dat de automobilist niet in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs en hij naar het gebruik van alcohol rook. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het aflegen van een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Stein werd proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal hij zich op korte termijn voor de officier van Justitie moeten verantwoorden.

Roosteren, blikseminslag:
Donderdagmorgen 16 augustus 2001 heeft in een woning aan de Maasheuvel te Roosteren een blikseminslag plaatsgevonden. Ten gevolge van de inslag ontstond brand in de slaapkamer die door een te hulp geschoten buurtbewoner werd geblust. Tengevolge van het inademen van rook liepen zowel de buurtbewoner als de bewoonster ademhalingsmoeilijkheden op. Verplegend personeel van een ambulance bood ter plaatse hulp. Niemand hoefde naar het ziekenhuis overgebracht te worden. De woning is tijdelijk onbewoonbaar geworden door de rook waardoor de bewoonster bij familie onderdak verschaft moest worden. De gewaarschuwde brandweer behoefde niet meer te blussen. Met betrekking tot veiligheidsaspecten stelden zij nog een onderzoek in. De stichting Salvage biedt aan de getroffen bewoonster de helpende hand. (Hoe groot de schade en wat de schade daadwerkelijk is kon niet achterhaald worden)

Roosteren, motorrijder gevallen:
Een 30 jarige motorrijder uit Maastricht is woensdagavond 15 augustus 2001 op de autosnelweg A-2 richting Maastricht kort voor de afslag Roosteren ten val gekomen. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Vermoedelijk bij het abrupt afbreken van een inhaalmanoeuvre raakte de motor van de inwoner van Maastricht omstreeks 19.00 uur uit balans waardoor motor en berijder ten val kwamen. De berijder schoof over het wegdek en klapte met zijn lichaam tegen de vangrail in de middenberm. De motor schoof juist de andere kant op en kwam naast de vluchtstrook tot stilstand. Een ambulance heeft de motorrijder met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard. De deerlijk gehavende motor werd door een bergingsbedrijf weg getakeld.

Beek, winkeldievegge aangehouden:
Woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur heeft het beveiligingspersoneel van een groot winkelbedrijf aan de Wethouderouder Sangersstraat te Beek een 30 jarige inwoonster van Geleen op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
De vrouw dacht ongezien bij een winkel in huishoudelijke goederen diverse spullen te ontvreemden maar kwam van een koude kermis thuis toen zij na de diefstal door het beveiligingspersoneel ter verantwoording werd geroepen. Zij bleek voor fl. 325,- ontvreemd te hebben. Dit betrof onder andere een t-shirt, een aardappelschiller, een batterijoplader, een thermometer en twee schilderijen. De spullen zijn door de politie in beslag genomen en zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.
Tegen de winkeldievegge wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. Zij bleek naar aanleiding van eerdere diefstallen in het winkelcentrum een winkelverbod opgelegd gekregen te hebben waaraan zij zich niet gehouden heeft.

Schinnen, dieren gestolen van kinderboerderij:
Vanaf een aan het Heggervoetpad gelegen kinderboerderij zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een aantal dieren ontvreemd. De beheerder van de kinderboerderij ontdekte woensdagmorgen de diefstal toen hij de kinderboerderij opkwam. Hij zag dat een gedeelte van een schutting was afgebroken en prikkeldraad verwijderd was. Daarna ontdekte hij de diefstal van de dieren uit de stallen. Ontvreemd werden twee konijnen, vier muizen en vijf ratten. De dieren zijn eigendom van de stichting buitenkans namens wie de beheerder aangifte van de diefstal heeft gedaan.

Sittard, hennepplantage ontmanteld:
Woensdagmorgen 15 augustus 2001 heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in de kelderverdieping van een woning aan de Dr. Philipsstraat te Sittard.
Naar aanleiding van het vermoeden van het aanwezig hebben van een hennepkwekerij in de betreffende woning stelde de politie woensdagmorgen een onderzoek in. Bij afwezigheid van de bewoners ging de politie de woning binnen en trof in de kelderverdieping een hennepkwekerij aan bestaande uit 145 hennepplanten die beschenen werden door 6 assimilatielampen. Verder trof de politie zes transformatoren, een koolstoffilter, een afzuiginstallatie, een hygrometer en vier tijdschakelaars aan. Na monsterneming en na overleg met de officier van Justitie werd de hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner bleek de kelderruimte aan een onbekende man verhuurd te hebben. Naar de identiteit van de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie