Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Krekelplaag' in Zwolle opgelost

Datum nieuwsfeit: 17-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Aan: Nieuws Bank
Interactief Nederlands Persbureau

Zwolle, 17 augustus 2001

PERSBERICHT

Krekelplaag in Zwolle opgelost

De laatste week heeft een grote krekelfamilie het centrum van Zwolle als nieuwe woonomgeving gebombardeerd. Overal hoor je het bekende 'vakantiegetjirp', maar zien ho maar... Dit bekende krekelgeluid doet het vakantiegevoel natuurlijk wel herleven. Maar hoe zijn die beesten in Zwolle beland? Kwamen deze krekels soms mee in de koffer(bak) na een mooie vakantie? "Nee", legt Rudolphe de Bruin van restaurant Sainte Barbara uit, "dit typische geluid uit de Provence hebben wij ook geïmporteerd".

Restaurant Sainte Barbara is een Provençaals restaurant. Diverse ingrediënten voor heerlijke Franse lekkernijen worden rechtstreeks uit de Provence gehaald. Maar niet alleen ingrediënten, bleek deze week. Ook het Provençaalse krekelgetjirp! "Restaurant Sainte Barbara neemt de volledige schuld op zich van de krekelplaag in Zwolle. Wij hebben het geluid, in de vorm van 'muziekdoosjes', geïmporteerd en in diverse bomen in het centrum uitgezet. Zo hebben we niet alleen de Provençaalse keuken naar Zwolle gehaald, maar ook hét gevoel", vertelt Rudolphe. Een compleet stukje Provence op de Zwolse Ossenmarkt dus. Want zonnebloemen, lavendel en blauw-gele tafelkleden waren al aanwezig in dit gezellige restaurant. Het restaurant werd begin dit jaar overgenomen door de broers De Bruin. Vader, Hans de Bruin, die de Franse streekkeuken jaren geleden naar Nederland haalde, vertrok zelf definitief naar de Provence. Walter en Rudolphe de Bruin toverden Sainte Barbara totaal om in Provençaalse sferen. En dat is niet alleen te zien en te proeven, maar tegenwoordig ook te horen!

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie