Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unilever verkoopt visactiviteiten in de VS aan Nippon Suisan

Datum nieuwsfeit: 17-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Unilever
Zoek soortgelijke berichten
Unilever NV

Unilever verkoopt Noord-Amerikaanse visactiviteiten aan Nippon Suisan (USA)

17 augustus 2001

Unilever heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van haar Noord-Amerikaanse visactiviteiten aan Nippon Suisan (USA), Inc., dochteronderneming van Nippon Suisan Kaisha Limited, voor een bedrag van US$ 175 miljoen in contanten.

De transactie omvat de bedrijven Gorton's in de Verenigde Staten en BlueWater Seafoods in Canada. De verkoop, die afhankelijk is van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringsprocedures, wordt naar verwachting afgerond in de tweede helft van 2001.

Gorton's is het leidende detailhandelsmerk in diepvriesvis in de VS en BlueWater Seafoods is het op een na grootste merk in Canada. Daarnaast levert Gortons diepvriesvis aan de foodservice-industrie in de VS. De bedrijven behaalden in 2000 een gezamenlijke netto-omzet van US$ 250 miljoen en een brutowinst (EBITDA) van US$ 20 miljoen.

Het besluit om Gorton's en BlueWater te verkopen, maakt deel uit van Unilevers strategie De Weg naar Groei, die zich richt op een aantal leidende merken in geselecteerde kerncategorieën van Voedingsmiddelen en Huishoudelijke en Persoonlijke Verzorging.

Patrick Cescau, directeur Voedingsmiddelen van Unilever: "De verkoop van Gorton's en BlueWater is in lijn met onze concentratie op merken die de kern van Unilever vormen, zoals Knorr, Lipton en Dove. Beide bedrijven zijn zeer gezond, maar buiten de Noord-Amerikaanse markt bestaat er voor de merken weinig uitzicht op groei, omdat we daar al grote merken hebben in deze categorie."

De verkoop omvat Gortons hoofdkantoor in Gloucester, Massachusetts en drie productievestigingen in Gloucester, Cleveland, Ohio en Montreal, Canada. Bij de bedrijven werken momenteel ongeveer 750 mensen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie