Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unilever zoekt kopers huishoudelijke- schoonmaakdiensten

Datum nieuwsfeit: 17-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Unilever
Zoek soortgelijke berichten
Unilever NV

UNILEVER ZOEKT KOPERS VOOR HUISHOUDELIJKE- SCHOONMAAKDIENSTEN

Rotterdam, 17 augustus.- Unilever is op zoek naar kopers voor de huishoudelijke-schoon-maakdivisie van haar dochterbedrijf myhome Services. Unilever is van plan besprekingen aan te gaan met derden met de bedoeling deze activiteit binnen drie maanden over te dragen.

Er is echter nog geen besluit genomen over de toekomst van de divisie wasserij en chemische reiniging die nauwer aansluit bij Unilevers traditionele kennis op het gebied van textiel-reiniging. Nadere mededelingen hierover worden voor het einde van het jaar verwacht.

Myhome Services Limited is in maart 2000 als proef opgericht in Zuidwest-Londen om te testen of het concept uit zou kunnen groeien tot een grootschalig en winstgevend schoonmaak- en wasserijbedrijf. Sindsdien zijn de activiteiten voortdurend beoordeeld aan de hand van drie criteria die essentieel zijn voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf:

· is het bedrijfsconcept sterk;
· is uitbreiding buiten het huidige proefgebied in Zuidwest-Londen mogelijk; · en, indien aan beide punten is voldaan, past de onderneming binnen Unilever of is zij beter gebaat bij overdracht aan een derde.

Na een gedegen evaluatie is Unilever tot de conclusie gekomen dat weliswaar aan de eerste twee criteria is voldaan, maar dat Unilevers bedrijfsprioriteiten elders liggen en dat zij deze opzet voor huishoudelijke-schoonmaakdiensten in het VK niet zal uitbreiden.

David Ball, CEO van myhome Services Limited: "Door het bedrijf hebben we veel geleerd over consumenten en hun schoonmaakgewoonten, waardoor onze kennis sterk is toegenomen. Tijdens de proefperiode ontvingen we 50.000 informatieverzoeken voor de diensten en we hebben een bestand van 2000 klanten. Het is duidelijk dat er bij de consument veel behoefte bestaat aan een dergelijke dienst en myhome heeft een service gecreëerd die klanten aantrekt en aan hun wensen voldoet."

"We zijn van plan een nieuwe eigenaar te zoeken die beter in staat is het bedrijf tot volle bloei te laten komen, indien mogelijk in het gehele land."

Myhome richt zich op Zuidwest-Londen, met name Richmond, Barnes en Putney. De huishoudelijke-schoonmaakdivisie biedt persoonlijke dienstverlening die geheel is toegesneden op individuele wensen van klanten. Er werken in totaal 160 mensen, van wie er 100 direct betrokken zijn bij de schoonmaakwerkzaamheden.


- - - - -

Persdienst Unilever Rotterdam Tel: 010 2174844 (na 17.30 uur 010 2174000) Fax: 010 2174843

E-mail: press-(office.rotterdam@unilever.com) www.unilever.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie