Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winkeldief dreigt met mes in Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 17-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-08-2001
Politieberichten van 16/8 (13.00 uur) t/m 17/8 (07.00 uur)

Fryske diken: de snelste overtreders in week 32 Tussen 6 augustus en 12 augustus reed de snelste overtreder buiten de bebouwde kom op de N355, Buitenpost - provinciegrens. Er werd een snelheid geregistreerd van 147 km. Ter plaatse is 80 km toegestaan, een overschrijding derhalve van 67 km. In Heerenveen reed de snelste 68 op de Meijerweg, terwijl 50 is toegestaan. In Leeuwarden, op de Aldlansdyk, werd 80 geconstateerd, een overtreding van 30 km. In Drachten, op de Eikesingel, werd 83 km geconstateerd, een overschrijding van 33 km.

Fryske diken: resultaten week 32
In week 32 werden 95.122 voertuigen gecontroleerd op snelheid in de provincie Fryslân. Hiervan reed 96,6% niet te snel. In totaal werden in 225 uren 120 controles uitgevoerd. De resultaten van een aantal wegvakken op een rijtje: tussen Selmien afslag Wijnjewoude passeerden 14.619 voertuigen de radar, 417 reden te snel, een overtredingpercentage van 2,9%; Oldeberkoop Oldeholtpade: 574, 61, 10,4%; Augustinusga Surhuisterveen: 5.659, 247, 4,4%; Wijnjewoude Donkerbroek: 9.804, 359, 3,7%; Buitenpost provinciegrens: 7.285, 543, 7,5%; Dearsum Sneek: 6.270, 190, 3%; Sumar afslag N31: 8.891, 120,
1,3%; Heerenveen Meyerweg: 1.090, 16, 1,5%; Heerenveen: Het Meer: 730, 65, 8,9%; Drachten Eikesingel: 1.230, 92, 7,5%; Drachten: Overstesingel: 952, 35, 3,7% en Leeuwarden Aldlansdyk: 1.950, 199, 10,2%.

Franeker: aanhouding verdachten
Afgelopen zaterdag werd een 76-jarige vrouw uit Franeker op de Zuidkade beroofd van haar portemonnee. Met hulp van omstanders kreeg de vrouw haar portemonnee terug, doch de verdachten gingen er vandoor. De verdachten van deze straatroof zijn gisteren in Franeker aangehouden. Het betrof hier een 37-jarige inwoner van Leeuwarden en een 29-jarige inwoner van Emmen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten Zie ook de politieberichten van 11/8 (13.00 uur) t/m 12/8 (13.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal met geweld
Donderdag omstreeks 15.10 uur nam een 29-jarige inwoner van Leeuwarden twee kratten frisdrank van de lopende band in een winkel aan het Cambuurplein. Deze man leverde vervolgens deze kratten weer in en incasseerde het geld, zijnde f 36.00. Nadat de verdachte had afgerekend, werd hij bij de uitgang van de winkel tegengehouden door de bedrijfsleider, een 29-jarige inwoner van Heerenveen. De verdachte pakte toen een mes en bedreigde hiermee de bedrijfsleider, die daarop is weggelopen De bedrijfsleider heeft aangifte gedaan. De verdachte kon in de onmiddellijke omgeving van de winkel worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Wanswerd: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 12.50 uur vond op de kruising Iedyk Wanswerterdyk een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 68-jarige inwoner van Burdaard reed met zijn auto op de Iedyk en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die over de Wanswerterdyk reed en bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Stiens. Beide auto`s werden zwaar beschadigd. De inwoner van Burdaard raakte gewond en is overgebracht naar het MCL-Zuid.

Hurdegaryp: aanrijding met licht gewonde
Donderdag omstreeks 12.15 uur reed een 40-jarige inwoner van Westergeest met zijn auto over de Foksegatten. In een bocht naar links nam de bestuurder de binnenbocht en kwam daarbij frontaal in botsing met een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 23-jarige inwoner van Kollumerzwaag. De inwoner van Kollumerzwaag klaagde over nekpijn, terwijl de bestuurder uit Westergeest wat kneuzingen en schrammen opliep. Beide auto`s werden totaal vernield.

Heerenveen: winkeldieven
Donderdag omstreeks 15.15 uur werden bij de Hema aan de Dracht twee winkeldieven op heterdaad betrapt. De verdachten, 21 en 24 jaar, beiden uit Joure, hadden 3 lederen portefeuilles weggenomen en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Namens de Hema werd door een 39-jarige inwoner van Zwolle aangifte gedaan. De verdachten kregen een proces-verbaal en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De weggenomen portefeuilles zijn teruggegeven aan de Hema.

Leeuwarden: hennepplantage
Donderdag omstreeks 14.35 uur werd door de parketpolitie met machtiging binnengetreden in een woning aan de Victoriestraat. Aldaar moest een verdachte worden aangehouden, die nog een vonnis had openstaan. Deze verdachte (niet zijnde de bewoner) werd niet in de woning aangetroffen. In één van de slaapkamers van de woning werd een compleet ingerichte hennepplantage aangetroffen. 112 hennepplanten met bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. De eigenaar /bewoner van de woning was niet aanwezig en moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: hennepkwekerij
Donderdag omstreeks 15.00 uur kwam er melding binnen van wateroverlast bij een flatwoning aan de Hazelaarstraat. Medewerkers van de woningbouwvereniging kwamen ter plaatse, daar de bewoner niet aanwezig was. In een kamer troffen zij een hennepplantage aan, waarop de politie werd gewaarschuwd. In de kamer werden in totaal 268 planten aangetroffen. Verder bleek dat men stroom voor de elektriciteitsmeter had afgetapt. De planten en bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. De bewoner, die niet in de woning werd aangetroffen, moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: vernieling
Donderdag omstreeks 20.45 uur werd op de Oldegalileen een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake vernieling van een ruit. Wat de aanleiding tot de vernieling is geweest, werd niet duidelijk. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet, waarop hij geboeid werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en de man is na verhoor weer in vrijheid gesteld

Harlingen: brand tuincentrum
Donderdag omstreeks 21.55 uur brak brand uit in een tuincentrum aan de Oude Trekweg. De brandweer van Harlingen bestreed het vuur met groot materieel en kreeg assistentie van de brandweer Franeker. Omstreeks 23.10 uur kon het sein `brand meester` worden gegeven. Bij de brand zijn een aantal dieren (konijnen/ratten en cavia`s) om het leven gekomen. Een brandweerman werd tijdens de bluswerkzaamheden niet goed en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Lemmer: lastige man
Donderdag omstreeks 23.25 uur kwam er een melding binnen dat op de Steile Bank een man stond, die dreigde een steen door de ruit van een woning te gooien. De verdachte, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in de buurt van de woning aangetroffen. Hem weggestuurd. De verdachte bleef echter steeds terugkomen. Hem toen duidelijk te verstaan gegeven dat hij moest vertrekken. Toen hij geen gevolg gaf aan deze vordering werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Hij zal in de loop van vandaag worden gehoord en daarna weer in vrijheid worden gesteld.

Workum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.55 uur werd op de Noard een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Workum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ug/l .Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.25 uur werd op de Tuinen een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Olderberkoop: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.15 uur werd op de Provinciale weg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 75-jarige inwoner van Ter Idzard, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 545 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Terschelling: mishandeling
Vrijdag omstreeks 02.15 uur werden op de Heereweg te Midsland 3 inwoners van Deventer, 17, 18 en 18 jaar, aangehouden, ter zake mishandeling. De verdachten hadden kort daarvoor ruzie met een andere groep jongens. De verdachten hadden verschillende klappen uitgedeeld. Waarover de ruzie was ontstaan werd niet duidelijk. Toen een portier van een horecagelegenheid tussenbeiden kwam, werd hij door de verdachten belaagd en werd er gedreigd met een mes. Daarna waren ze er vandoor gegaan. De verdachten werden iets verderop aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Boksum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Hegedyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder reed zeer langzaam en slingerend over de weg en reageerde niet op een stopteken. Op een gegeven moment bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Boksum, bleek dronken achter het stuur te zitten. De bestuurder verzette zich bij zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 820 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Foudgum: aanrijding met gewonden
Donderdag omstreeks 23.55 uur vond op de F. Haverschmidtwei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 22-jarige inwoner van Holwerd, raakte met de rechterwielen van zijn auto in de berm en stuurde daarop sterk naar links. Het gevolg hiervan was dat hij de auto niet meer onder controle kon houden en via een betonnen hek op zijn kop in de tuin van een woning terechtkwam. De bestuurder en de andere drie inzittenden, een 21-jarige inwoner van Holwerd, een 16-jarige inwoonster van Jistrum en een 16-jarige inwoonster van Burgum, raakten gewond. Zij konden op eigen gelegenheid uit de vernielde auto komen. De meisjes werden overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten, terwijl de jongens naar het ziekenhuis in Dokkum zijn gebracht.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.20 uur werd op het Ruiterskwartier een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 635 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.25 uur werd op de Schwartzenberghlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 625 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communcatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...