Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winkeldief dreigt met mes in Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 17-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-08-2001
Politieberichten van 16/8 (13.00 uur) t/m 17/8 (07.00 uur)

Fryske diken: de snelste overtreders in week 32 Tussen 6 augustus en 12 augustus reed de snelste overtreder buiten de bebouwde kom op de N355, Buitenpost - provinciegrens. Er werd een snelheid geregistreerd van 147 km. Ter plaatse is 80 km toegestaan, een overschrijding derhalve van 67 km. In Heerenveen reed de snelste 68 op de Meijerweg, terwijl 50 is toegestaan. In Leeuwarden, op de Aldlansdyk, werd 80 geconstateerd, een overtreding van 30 km. In Drachten, op de Eikesingel, werd 83 km geconstateerd, een overschrijding van 33 km.

Fryske diken: resultaten week 32
In week 32 werden 95.122 voertuigen gecontroleerd op snelheid in de provincie Fryslân. Hiervan reed 96,6% niet te snel. In totaal werden in 225 uren 120 controles uitgevoerd. De resultaten van een aantal wegvakken op een rijtje: tussen Selmien afslag Wijnjewoude passeerden 14.619 voertuigen de radar, 417 reden te snel, een overtredingpercentage van 2,9%; Oldeberkoop Oldeholtpade: 574, 61, 10,4%; Augustinusga Surhuisterveen: 5.659, 247, 4,4%; Wijnjewoude Donkerbroek: 9.804, 359, 3,7%; Buitenpost provinciegrens: 7.285, 543, 7,5%; Dearsum Sneek: 6.270, 190, 3%; Sumar afslag N31: 8.891, 120,
1,3%; Heerenveen Meyerweg: 1.090, 16, 1,5%; Heerenveen: Het Meer: 730, 65, 8,9%; Drachten Eikesingel: 1.230, 92, 7,5%; Drachten: Overstesingel: 952, 35, 3,7% en Leeuwarden Aldlansdyk: 1.950, 199, 10,2%.

Franeker: aanhouding verdachten
Afgelopen zaterdag werd een 76-jarige vrouw uit Franeker op de Zuidkade beroofd van haar portemonnee. Met hulp van omstanders kreeg de vrouw haar portemonnee terug, doch de verdachten gingen er vandoor. De verdachten van deze straatroof zijn gisteren in Franeker aangehouden. Het betrof hier een 37-jarige inwoner van Leeuwarden en een 29-jarige inwoner van Emmen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten Zie ook de politieberichten van 11/8 (13.00 uur) t/m 12/8 (13.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal met geweld
Donderdag omstreeks 15.10 uur nam een 29-jarige inwoner van Leeuwarden twee kratten frisdrank van de lopende band in een winkel aan het Cambuurplein. Deze man leverde vervolgens deze kratten weer in en incasseerde het geld, zijnde f 36.00. Nadat de verdachte had afgerekend, werd hij bij de uitgang van de winkel tegengehouden door de bedrijfsleider, een 29-jarige inwoner van Heerenveen. De verdachte pakte toen een mes en bedreigde hiermee de bedrijfsleider, die daarop is weggelopen De bedrijfsleider heeft aangifte gedaan. De verdachte kon in de onmiddellijke omgeving van de winkel worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Wanswerd: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 12.50 uur vond op de kruising Iedyk Wanswerterdyk een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 68-jarige inwoner van Burdaard reed met zijn auto op de Iedyk en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die over de Wanswerterdyk reed en bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Stiens. Beide auto`s werden zwaar beschadigd. De inwoner van Burdaard raakte gewond en is overgebracht naar het MCL-Zuid.

Hurdegaryp: aanrijding met licht gewonde
Donderdag omstreeks 12.15 uur reed een 40-jarige inwoner van Westergeest met zijn auto over de Foksegatten. In een bocht naar links nam de bestuurder de binnenbocht en kwam daarbij frontaal in botsing met een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 23-jarige inwoner van Kollumerzwaag. De inwoner van Kollumerzwaag klaagde over nekpijn, terwijl de bestuurder uit Westergeest wat kneuzingen en schrammen opliep. Beide auto`s werden totaal vernield.

Heerenveen: winkeldieven
Donderdag omstreeks 15.15 uur werden bij de Hema aan de Dracht twee winkeldieven op heterdaad betrapt. De verdachten, 21 en 24 jaar, beiden uit Joure, hadden 3 lederen portefeuilles weggenomen en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Namens de Hema werd door een 39-jarige inwoner van Zwolle aangifte gedaan. De verdachten kregen een proces-verbaal en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De weggenomen portefeuilles zijn teruggegeven aan de Hema.

Leeuwarden: hennepplantage
Donderdag omstreeks 14.35 uur werd door de parketpolitie met machtiging binnengetreden in een woning aan de Victoriestraat. Aldaar moest een verdachte worden aangehouden, die nog een vonnis had openstaan. Deze verdachte (niet zijnde de bewoner) werd niet in de woning aangetroffen. In één van de slaapkamers van de woning werd een compleet ingerichte hennepplantage aangetroffen. 112 hennepplanten met bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. De eigenaar /bewoner van de woning was niet aanwezig en moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: hennepkwekerij
Donderdag omstreeks 15.00 uur kwam er melding binnen van wateroverlast bij een flatwoning aan de Hazelaarstraat. Medewerkers van de woningbouwvereniging kwamen ter plaatse, daar de bewoner niet aanwezig was. In een kamer troffen zij een hennepplantage aan, waarop de politie werd gewaarschuwd. In de kamer werden in totaal 268 planten aangetroffen. Verder bleek dat men stroom voor de elektriciteitsmeter had afgetapt. De planten en bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. De bewoner, die niet in de woning werd aangetroffen, moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: vernieling
Donderdag omstreeks 20.45 uur werd op de Oldegalileen een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake vernieling van een ruit. Wat de aanleiding tot de vernieling is geweest, werd niet duidelijk. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet, waarop hij geboeid werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en de man is na verhoor weer in vrijheid gesteld

Harlingen: brand tuincentrum
Donderdag omstreeks 21.55 uur brak brand uit in een tuincentrum aan de Oude Trekweg. De brandweer van Harlingen bestreed het vuur met groot materieel en kreeg assistentie van de brandweer Franeker. Omstreeks 23.10 uur kon het sein `brand meester` worden gegeven. Bij de brand zijn een aantal dieren (konijnen/ratten en cavia`s) om het leven gekomen. Een brandweerman werd tijdens de bluswerkzaamheden niet goed en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Lemmer: lastige man
Donderdag omstreeks 23.25 uur kwam er een melding binnen dat op de Steile Bank een man stond, die dreigde een steen door de ruit van een woning te gooien. De verdachte, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in de buurt van de woning aangetroffen. Hem weggestuurd. De verdachte bleef echter steeds terugkomen. Hem toen duidelijk te verstaan gegeven dat hij moest vertrekken. Toen hij geen gevolg gaf aan deze vordering werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Hij zal in de loop van vandaag worden gehoord en daarna weer in vrijheid worden gesteld.

Workum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.55 uur werd op de Noard een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Workum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ug/l .Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.25 uur werd op de Tuinen een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Olderberkoop: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.15 uur werd op de Provinciale weg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 75-jarige inwoner van Ter Idzard, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 545 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Terschelling: mishandeling
Vrijdag omstreeks 02.15 uur werden op de Heereweg te Midsland 3 inwoners van Deventer, 17, 18 en 18 jaar, aangehouden, ter zake mishandeling. De verdachten hadden kort daarvoor ruzie met een andere groep jongens. De verdachten hadden verschillende klappen uitgedeeld. Waarover de ruzie was ontstaan werd niet duidelijk. Toen een portier van een horecagelegenheid tussenbeiden kwam, werd hij door de verdachten belaagd en werd er gedreigd met een mes. Daarna waren ze er vandoor gegaan. De verdachten werden iets verderop aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Boksum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Hegedyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder reed zeer langzaam en slingerend over de weg en reageerde niet op een stopteken. Op een gegeven moment bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Boksum, bleek dronken achter het stuur te zitten. De bestuurder verzette zich bij zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 820 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Foudgum: aanrijding met gewonden
Donderdag omstreeks 23.55 uur vond op de F. Haverschmidtwei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 22-jarige inwoner van Holwerd, raakte met de rechterwielen van zijn auto in de berm en stuurde daarop sterk naar links. Het gevolg hiervan was dat hij de auto niet meer onder controle kon houden en via een betonnen hek op zijn kop in de tuin van een woning terechtkwam. De bestuurder en de andere drie inzittenden, een 21-jarige inwoner van Holwerd, een 16-jarige inwoonster van Jistrum en een 16-jarige inwoonster van Burgum, raakten gewond. Zij konden op eigen gelegenheid uit de vernielde auto komen. De meisjes werden overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten, terwijl de jongens naar het ziekenhuis in Dokkum zijn gebracht.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.20 uur werd op het Ruiterskwartier een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 635 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.25 uur werd op de Schwartzenberghlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 625 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communcatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie