Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrouw koelt woede bewust op eigen auto in Marum

Datum nieuwsfeit: 17-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-08-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 17 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Grootegast: inbraak dierenartspraktijk

In de dierenartspraktijk aan de Legolaan in Grootegast is donderdagnacht ingebroken. Het raam van de voordeur was met een ijzeren voetveeg die voor de deur lag ingegooid, waarna het pand was doorzocht. Vermoedelijk is er een kleine som geld meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Oldekerk: stel vernielt eigen auto
Een stel uit Marum werd donderdagmiddag op de Meidoornlaan in Oldekerk betrapt bij het vernielen van hun eigen auto. De vrouw sloeg enkele deuken in de auto, waarbij de man haar kennelijk aanmoedigde. Voorbijgangers hadden het tafereel aanschouwd en waarschuwden de politie die in de buurt was. Al snel bleek dat het om de eigen auto ging. De vrouw kreeg onderweg een woedeaanval. Op advies van haar man zette ze de auto aan de kant om haar woede te kunnen koelen op de auto. Volgens het stel was daar niets mis mee. De agenten hadden een andere mening en wezen hen erop dat zulks door anderen toch wel als vreemd werd beschouwd en reden was om de politie te waarschuwen. Het advies werd dan ook gegeven om een volgende keer een plek te zoeken buiten het zicht van anderen. Overigens hanteerde het stel sowieso aparte normen, zo bleek. Nog dezelfde morgen hadden ze op een woonadres bij een kennis in de omgeving een ruit van de voordeur vernield. Dit omdat de bewoner niet opendeed om een traktatie op vis in ontvangst te nemen. Ze gooiden de vis vervolgens door de vernielde ruit naar binnen. De ander wilde geen aangifte doen, omdat deze verwacht dat gewoontetrouw de schade wel weer vergoed zal worden.

Ranum: botsende personenautos
Bij een frontale botsing tussen twee personenautos op de Provincialeweg bij Ranum ter hoogte van de afslag naar Baflo, ontstond zware schade aan beide betrokken voertuigen. Een van de betrokkenen, een 31-jarige inwoner van Wehe den Hoorn, raakte, komende van de richting Winsum, plotseling in een slip, waardoor hij haaks op de weg kwam te staan. Hierdoor botste de tegenligger, een 52-jarige inwoner van Veenendaal frontaal op de auto. Beide bestuurders liepen wonderwel geen letsel op. De autos moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Groningen: belediging
Een 54-jarige man uit Groningen werd donderdagavond bij het Eemskanaal in Groningen door de politie aangehouden. De verdachte bleek door een opsporingsambtenaar van de Visserijwet te zijn bekeurd, omdat hij zijn visvergunningen niet wilde tonen. Hierbij gedroeg de verdachte zich opstandig en begon de opsporingsambtenaar uit te schelden. De Groninger werd hierop meegenomen naar het politiebureau, waar hij een proces verbaal voor belediging kreeg. Bovendien kreeg de man een bekeuring voor het niet voldoen aan de vordering om zijn visbescheiden te tonen. De verdachte is na verhoor weer heengezonden

Groningen: verkeerscontrole
De politie heeft donderdagmiddag in de Brugstraat te Groningen een verkeerscontrole gehouden, omdat in deze straat massaal een geslotenverklaring werd genegeerd. Binnen een tijdsbestek van 40 minuten kregen 50 automobilisten een bekeuring van f 60,-. Dit ondanks het feit dat de politieagenten opvallend positie hadden ingenomen.

Groningen: auto in brand
Op de Europaweg in Groningen werd donderdagavond een 24-jarige man uit Winschoten geconfronteerd met rook uit de motorkap. Toen de man zijn auto tot stilstand bracht op de vluchtstrook bleek zijn motorkap al in brand te staan. De brandweer heeft de autobrand geblust, maar het voertuig bleek inmiddels in zijn geheel te zijn uitgebrand. De brandweer heeft geen oorzaak voor de brand kunnen vinden. Het voertuig is voor de sloop afgesleept.

Groningen: schennispleger valt studentes lastig De politie heeft donderdagavond een 59-jarige man uit Zuidhorn aangehouden. Politiemensen in burger zagen tijdens hun KEI-toezicht dat de man zich opvallend ophield tussen groepen studentes. In de Herestraat liep hij achter enkele meisjes aan en toonde zijn geslachtsdeel. De agenten konden de man direct aanhouden en namen hem mee het politiebureau. Daar kreeg de verdachte een proces verbaal en werd hij na verhoor weggestuurd.

Groningen: alcohol
Een 49-jarige man uit Eenrum werd donderdagavond in de Herestraat aangehouden. De man reed met zijn auto het verboden gebied in. Toen hij werd aangesproken door de aanwezige politie agenten verklaarde hij even naar zijn winkel te moeten. De agenten roken en zagen dat de man alcohol had gebruikt. Bij controle bleek hij 0.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal en rijverbod opgelegd. * Ook een 37-jarige Groninger liep een proces verbaal op, toen hij met zijn auto over de Grote Markt reed. Hij bleek bij controle 1.1 promille in zijn bloed te hebben. *Een 21-jarige bromfietser uit Garrelsweer reed zonder licht en zonder helm over de Nieuwe Ebbingestraat. Toen agenten de man aanspraken bleek hij eveneens te veel alcohol gebruikt te hebben. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Een forse boete staat hem te wachten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie