Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doolhof van zonnebloemen in volle bloei in Leiden

Datum nieuwsfeit: 17-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Verdwalen in zomerse velden

Vorig jaar niet geweest? Of te laat, toen het grootste deel van de bloemen al plat lag? Dit jaar een nieuwe kans om je weg te zoeken in een doolhof van zonnebloemen in volle bloei. Let op: het veld in Cronesteyn zal ongeveer zes weken in stand blijven, waarna de grote pluk kan beginnen.

MILIEU EN BEHEER - Een van de weilanden in Polderpark Cronesteyn is ingezaaid met zonnebloempitjes, waardoor een zonnebloemveld van zo'n dertigduizend vierkante meter is ontstaan. De bloemen zijn inmiddels ruim twee meter hoog en staan in volle bloei. Medewerkers van Wijkbeheer van de dienst Milieu en Beheer hebben in dit veld een doolhof uitgehakt. Afhankelijk van het weer, zal het zonnebloemdoolhof ongeveer anderhalve maand toegankelijk zijn.
Polderpark Cronesteyn ligt in het zuidoosten van de stad, tegen de grens met Zoeterwoude. Bij de ingangen van het park staan bordjes die naar de zonnebloemdoolhof leiden.

Zonnige attractie in Polderpark Cronesteyn. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie