Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland van 17/8 tot 18/8 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 18-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 18-08-2001
Politieberichten van 17/8 (13.00 uur) tot 18/8 (13.00 uur)

Sneek: diefstallen opgelost na aanhoudingen
De politie Sneek heeft met de aanhouding van twee minderjarige Snekers ongeveer vijfendertig diefstallen in Sneek oplossen. De zaak kwam aan het rollen door een diefstal van een speedbootje met buitenboordmotor op 7 augustus in de Houkesloot. Hierbij waren de daders door een getuige gezien. Twee dagen later, op donderdag 9 augustus, zagen politiemensen de gestolen boot in Sneek met twee opvarenden varen. Beide personen, inwoners van Sneek van respectievelijk 15 en 16 jaar, werden aangehouden en ingesloten. Tijdens het onderzoek bekenden de verdachten 35 zaken. Het ging daarbij voornamelijk om diefstal van fietsen, bromfietsen, bootje en buitenboordmotoren. De 16-jarige verdachte is afgelopen week in vrijheid gesteld. De 15-jarige verdachte zit nog steeds in voorarrest. Het onderzoek wordt nog voortgezet naar medeverdachten en helers. De diefstallen werden vrijwel allemaal gepleegd in Sneek in de afgelopen drie maanden. De totale buit had een geschatte waarde van f 15.000,- a f 20.000,-. Enkele goederen zijn teruggevonden. Veel andere goederen zijn door de verdachten verkocht.

Wolvega: banden lek gestoken
Van twee caravans die op het Pilarenplein stonden zijn in de nacht van donderdag op vrijdag alle banden door onbekenden lek gestoken. De caravans hoorden bij een circus dat op het plein werd opgebouwd. Een 54-jarige inwoner van Groningen deed aangifte.

Workum: inbraak bedrijf
In een bedrijf aan de Moleburen werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Nadat een deur was geforceerd, werd het gehele pand doorzocht en een geldbedrag ontvreemd. De 52-jarige eigenaar uit Workum deed aangifte.

Drachten: winkeldiefstal
Een 36-jarige inwoner van Drachten is vrijdag omstreeks 15.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Middelwyk. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij drie pakjes shag wilde meenemen zonder te betalen.

Leeuwarden: verzet aanhouding winkeldiefstal
Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden is vrijdag om 15.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Hoeksterend. De man pleegde verzet tegen zijn aanhouding. Hij werd door winkelpersoneel betrapt toen hij vleeswaar wilde meenemen zonder te betalen. Hij werd daarbij agressief en sloeg tot twee keer toe een personeelslid van de winkel. Een in de winkel aanwezige politiebeambte in burger schoot daarop te hulp en wist de man te overmeesteren. Deze werd daarop overgedragen aan inmiddels gewaarschuwde politieagenten, waarna hij op het politiebureau werd ingesloten.

Nes Ameland: woninginbraak
In een woning aan het Kerkplein werd tussen donderdag 21.00 en vrijdag 04.30 uur ingebroken. Nadat men de woning was binnengedrongen via vermoedelijk een openstaand raam, werd een geldbedrag weggenomen. De 50-jarige bewoner deed aangifte.

Lemmer: bromfietser onder invloed
Een 16-jarige inwoner van Lemmer is vrijdag om 16.15 uur op de Flevostraat aangehouden, omdat hij onder invloed op een brommer reed. Op het bureau blies hij 545 ug/l, waarvoor bij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Nes Ameland: vernielingen
Van een leegstaand horecapand aan de Strandweg zijn vrijdag tussen 03.00 en 05.00 uur 21 grote thermopane ramen ingegooid. De ramen werden vernield met stoeptegels Getuigen hadden tussen genoemde tijdstippen wel glasgerinkel gehoord, maar troffen toen ze polshoogte gingen nemen niemand aan. De politie wil daarom graag in contact komen met mogelijke andere getuigen.

Sneek: bromfietser onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Sneek is vrijdag om 18.00 uur op de Parkstraat aangehouden omdat hij onder invloed op een brommer reed. Surveillerende agenten zagen de man door rood licht rijden en hielden hem staande, waarbij bleek dat de brommer niet was verzekerd en de bestuurder niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Omdat de man tevens bleek te hebben gedronken moest hij op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 310 ug/l, kreeg hij een rijverbod voor 2 uren en ook daarvoor een proces-verbaal.

Surhuisterveen: aanhouding winkeldiefstal.
Een 30-jarige inwoner van Drachten is vrijdag om 17.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan De Kolk. De man werd door de winkeleigenaar betrapt toen hij een spelcomputer wilde meenemen zonder te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen.

Jislum: aanrijding onder invloed
Een 54-jarige inwoonster van Gytsjerk is vrijdag om 19.30 uur aangehouden, omdat ze op de Hikkaarderdyk onder invloed een aanrijding had veroorzaakt, waarbij een 35-jarige motorrijder uit Oudebildtzijl gewond raakte. De vrouw verzuimde aan de haar tegemoetkomende motorrijder voorrang te verlenen toen ze op genoemde weg een inrit opreed. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de motorrijder dusdanig gewond, dat hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Na behandeling kon hij weer huiswaarts. De vrouw moest op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 765 ug/l, werd haar rijbewijs ingevorderd, kreeg ze een rijverbod voor 9 uren en werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Joure: aanhouding winkeldiefstal
Een 34-jarige inwoner van Joure is vrijdag om 21.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan De Merk. Winkelpersoneel zag dat de man drie flesjes parfum meenam zonder te betalen en de zaak uitrende. Ze zetten de achtervolging in en wisten de man in een steeg aan te houden, waarna hij werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Leeuwarden: aanhouding voor belediging
Een 17-jarige inwoner van Sassenheim is vrijdag om 20.15 uur in het Cambuurstadion aangehouden, omdat hij daar aanwezige politiebeambten had beledigd.

Drachten: speelgoedpistool in beslag genomen
Een 14-jarige jongen uit Drachten heeft vrijdag omstreeks 19.30 uur vrijwillig afstand gedaan van een illegaal speelgoedpistool gedaan. Omstreeks genoemd tijdstip meldde een 18-jarige inwoner van Drachten dat hij op De Barte met vermoedelijk een luchtbuks was beschoten. Hij had een ploppend geluid gehoord en voelde een klap tegen zijn wang. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de 14-jarige met een speelgoedpistool met plastic kogels had geschoten. Het betrof een zogeheten BB-gun te zijn, dat hij in Spanje had gekocht. De jongen had spijt van zijn daad en stond het pistool vrijwillig aan de politie af. De melder zag af van het doen van aangifte. Het zwarte pistool lijkt bedrieglijk op een echt vuurwapen en is daarom in Nederland verboden. Bovendien kunnen de plastic kogeltjes met name aan ogen letsel toebrengen. Het betreft een "Eaglebrand" Airsportsgun, dat in enkele landen vrij te koop is.

Grou: aanhouding na mishandeling
Een 49-jarige inwoner van Grou is vrijdag omstreeks 22.00 uur aangehouden, nadat hij in een horecapand aan de Hoofdstraat twee plaatsgenoten, een 58-jarige man en een 21-jarige vrouw, had mishandeld. De vrouw liep daarbij een bloedende wond aan haar lip op. Omstreeks genoemd tijdstip kreeg de politie een melding dat een man zich in het horecapand misdroeg en vernielingen aanrichtte. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man verdwenen te zijn. Na een korte zoekactie zag men hem in een woning aan de Paviljoenstraat ingaan. Daar werd hij aangehouden evenals een 29-jarige bewoner van die woning, omdat hij politiebeambten beledigde en bedreigde. Beiden werden op het politiebureau ingesloten.

Vinkega: eenzijdig ongeval met letsel
Bij een eenzijdig ongeval op de Noordwolderweg is vrijdag om 21.30 uur de 35-jarige bestuurder gewond geraakt. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij was met zijn auto tegen een langs de weg staande boom gereden en daarbij dusdanig bekneld geraakt, dat hij door de brandweer uit zijn voertuig moest worden bevrijd. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had, werd daar een bloedproef van hem gevorderd hetgeen wij weigerde. De man werd in het ziekenhuis behandeld voor verwondingen aan zijn gezicht en diverse kneuzingen.

Sneek: aanhouding
Een 22-jarige inwoner van Sneek is zaterdag omstreeks 00.30 uur op de Leeuwenburg aangehouden, omdat hij een 35-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Omstreeks genoemd tijdstip kreeg de politie een melding dat een aantal personen zich zou misdragen en fietsen vernielden. Toen men ter plaatse kwam bleek dat de 22-jarige om nog onduidelijke reden de 35-jarige had geslagen met een broekriem en eerder fietsen in de gracht had gegooid. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Drachten: aanhouding na beroving
Een 22-jarige inwoner van Drachten is zaterdag om 00.20 uur op de Wimmerts aangehouden, omdat hij een 16-jarige plaatsgenoot onder bedreiging van een mes van zijn scooter had beroofd. Deze had kort daarvoor de beroving bij de politie gemeld, waarna surveillerende agenten de verdachte lopend met de bromscooter aantroffen. Hij werd daarop aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Raard: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 19-jarige inwoner van Marrum is zaterdag omstreeks 02.00 uur aangehouden, omdat hij kort daarvoor op De Tange onder invloed een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. Omstreeks genoemd tijdstp kreeg de politie een melding dat er op De Tange een auto in de sloot lag. Toen men ter plaatse kwam bleek er niemand bij de auto te zijn. Op het moment dat een bergingsbedrijf de auto uit de sloot haalde, arriveerde de eigenaar en bestuurder van de auto. Omdat hij vermoedelijk gedronken had, moest hij op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 440 ug/l, kreeg hij een rijverbod voor 4 uren en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook bleek de man nog een eerdere rijontzegging te hebben.

Leeuwarden: aanrijding onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 03.00 uur op de Groningerstraatweg aangehouden, omdat hij onder invloed op de rotonde aldaar rechtdoor was gereden en op een obstakel tot stilstand was gekomen. Op het bureau blies hij 465 ug/l, waarna hij een rijverbod voor 4 uren kreeg en proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding na inbraak
Een 28-jarige inwoner van Emmen is zaterdag om 02.40 uur in een woning aan de Brederodestraat aangehouden op verdenking van inbraak. DE man werd door de politie in de woning aangetroffen, nadat een getuige kort daarvoor had gemeld dat er in het pand vermoedelijk werd ingebroken. Toen de politie ter plaatse kwam constateerde men dat er een ruit was vernield, waarna de woning werd doorzocht. De verdachte werd in de woning aangetroffen. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Buitenpost: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Sneek is zaterdag om 07.10 uur op de West aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de Sneker 740 ug/l, waarvoor hij een rijverbod 8 uren en een proces-verbaal kreeg.

Sneek: diefstal
Twee aan de Emmastraat geparkeerd staande personenauto`s zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. De auto`s werden ontvreemd nadat de sleutels uit de woning van de eigenaar waren weggenomen. Het betreft een blauwe VW Golf Tdi met het kenteken 57-GD-TG en een zwarte VW Golf met het kenteken VX-30BY. De 43-jarigfe eigenaar deed aangifte.

Stiens: woninginbraak
Vrijdag werd tussen 08.45 en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Bredyk. Men is het pand vermoedelijk binnengekomen door een openstaand raam en heeft vervolgens onder meer sieraden en een computer weggenomen. De 47-jarige inwoonster deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...