Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht (RKey; 16.00 u)

Datum nieuwsfeit: 18-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-08-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 16.00 u) Zaterdag, 18 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; getuigen grijpen in
Afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding van een poging tasjesroof op de Via Regia in Maastricht. Bleek dat twee jongeren op een bromfiets hadden getracht een 57-jarige vrouw uit Maastricht die aldaar fietste van haar schoudertas te beroven. Het slachtoffer riep daarbij hard om hulp. Een alerte getuige / automobilist die in een auto kwam aanrijden en een en ander had gezien, greep meteen in en wist met de auto de tasjesrovers op hun bromfiets klem te rijden. Daarbij kwam het tweetal met de bromfiets ten val. De duopassagier rende weg en wist te ontkomen. Echter de bestuurder van de bromfiets, een 29-jarige man uit het Belgische Bilzen kon terplaatse worden aangehouden. Deze aangehouden verdachte was bij zijn val met de bromfiets gewond geraakt en werd met, vermoedelijk een open enkelbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets werd inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; gesignaleerde geeft valse naam op
Na een bekomen melding afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht dat er iemand in een horecalokaliteit aan de Markt in Maastricht zou zijn terwijl die daar een lokaalverbod zou hebben, trof de politie er een man aan die desgevraagd zijn personalia opgaf. Vervolgens maakte de man zich meteen uit de voeten. De politie wist hem in een pand in de omgeving toch nog te traceren en aan te houden. Bleek dat de verdachte, een 24-jarige Maastrichtenaar een valse naam / identiteit had opgegeven. Nader onderzoek wees vervolgens uit dat hij ingevolge een rechtelijk vonnis gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 49 dagen die hij nog moet ondergaan. De Maastrichtenaar werd overgebracht naar het politiebureau en in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraf ingesloten.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Akerstraat in Maastricht in een geparkeerde auto zou worden ingebroken. De politie die snel terplaatse ging trof er inderdaad een opgebroken auto aan en ging meteen in de omgeving op onderzoek uit. Op de Sphinxlunet trof de politie een 32-jarige man uit Maastricht aan die voldeed aan die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto waarin was ingebroken werd voor nader onderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachte bij de auto-inbraak.

Maastricht; wildplasser
De politie betrapte afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Hoenderstraat in Maastricht een 39-jarige man uit Maastricht die er in het openbaar aan het urineren was. Toen hij vervolgens klaar was gooide hij zonder enige aanleiding een aldaar gestalde fiets op de grond. De politie sprak hem op zijn overtredingen aan waarbij de verdachte naar een van de agenten schopte. Die wist de trap te ontwijken. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die vermoedt dat drankgebruik in het spel is, maakt proces-verbaal op tegen de Maastrichtenaar.

Eijsden; op gestolen bromfiets
Afgelopen vrijdagmiddag wilde de politie op de Oosterweg in Eijsden de bestuurder van een snorfiets controleren omdat die toch wel erg hard reed. Vermoedelijk omdat de snorfietsbestuurder de politie in het oog had gekregen stopte die, stapte samen met zijn duopassagier af, gooide de snorfiets op de grond en beiden maakten dat ze wegkwamen. Beiden konden echter worden aangehouden. De politie die aanwijzingen kreeg dat de snorfiets was gestolen heeft het rijwiel inbeslaggenomen. Beide verdachten (18 / 14) uit Maastricht werden overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; dealer gepakt
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht betrapte personeel van een horecagelegenheid aan de Kesselkade in Maastricht een 17-jarige jongeman uit Brunssum die tabletten, vermoedelijk XTC-tabletten te koop aanbood. De politie werd gewaarschuwd en die heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De tabletten (zon 25 stuks) werden inbeslaggenomen en zullen nader worden onderzocht. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Maastricht; pizzabezorger beroofd
Een 30-jarige pizzabezorger uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer wilde afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 04.00 uur een bestelling afleveren op een adres aan de Roserije in Maastricht toen vlakbij het opgegeven adres plotseling een zevental personen om heen kwamen staan. Onder bedreiging van vuistvuurwapens werd de pizzabezorger beroofd van zijn beurs met geld. Met de buit zijn de zeven overvallers weggelopen. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie