Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen (H.P. 14.20 uur)

Datum nieuwsfeit: 19-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2001 Politieberichten district Heerlen (H.P. 14.20 uur) Zondag 19 augustus 2001

Heerlen, twee gewonden bij verkeersongeval:
Twee inwoners van Heerlen die beiden op een bromfiets zaten zijn zaterdagavond 18 augustus 2001 op de Kasteellaan te Heerlen gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Een 28 jarige automobilist woonachtig te Hoensbroek veranderde zaterdagavond omstreeks 22.15 uur op de Kasteellaan naar links van richting, waar hij op dat moment door een bromfiets met daarop twee personen links werd ingehaald. Bij de aanrijding werden de opzittenden van de bromfiets, die beiden geen helm droegen, gelanceerd en kwamen meters verder op het trottoir terecht. Beiden werden door ambulances overgebracht naar het Atrium ziekenhuis te Heerlen waar zij met onbekend letsel werden opgenomen. Bij het eerste onderzoek staat vrijwel vast dat de bromfiets geen bromfiets is maar een motor. De politie stelt een verder onderzoek naar de juiste toedracht van het verkeersongeval. Ook naar de rijtechnische staat van de bromfiets die vermoedelijk een motor is wordt nog een uitgebreid onderzoek ingesteld. Beide jongens die opgenomen zijn betreffen een 18 en 17 jarige inwoners van Heerlen.

Klimmen, motorrijder breekt teen bij verkeersongeval: Een 44 jarige motorrijder heeft zaterdagmiddag 18 augustus 2001 bij een aanrijding met een personenauto op de Barrierweg te Klimmen een teen gebroken.
Beide voertuigen reden zaterdagmiddag omstreeks 18.45 uur over de Barrierweg te Klimmen. De 38 jarige bestuurder van een personenauto woonachtig te Hapert wilde op de Barrierweg naar links een oprit van een woning inrijden en minderde daartoe zijn snelheid. Op het moment dat de automobilist naar links van richting veranderde werd hij ingehaald door een motorrijder. Beide voertuigen kwamen met elkaar in aanrijding. De motorrijder wist wonderwel zijn motor rechtop te houden waardoor hij niet ten val kwam. Door de aanraking met de auto liep de motorrijder wel een gebroken teen op. Deze moest operatief in het ziekenhuis gezet worden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het verkeersongeval.

Hoensbroek, aangehouden wegens baldadigheid:
Een 18 jarige inwoner van Hoensbroek is zaterdagavond 18 augustus 2001 door de politie aangehouden nadat hij over een op de parkeerplaats van Kasteel Hoensbroek geparkeerde personenauto had gelopen. Een getuige meldde de politie omstreeks 20.35 uur de baldadigheid van een groepje jeugd. Deze hadden met meerdere personen over een geparkeerde personenauto gelopen. Bij het zien van de politie zette de groep het op een lopen. Een 18 jarige inwoner van Hoensbroek kon nog juist in zijn kraag gegrepen worden. Hij bleek volgens een getuige een van de jongens te zijn die over de auto gelopen had. Hij werd aan het politiebureau ingesloten teneinde een verder onderzoek in te stellen. De identiteit van de andere jongens zij bij de politie bekend. Zij zullen ter verantwoording geroepen worden. Tegen de 18 jarige werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, dakloze beroofd door lotgenoot:
Een 27 jarige dakloze vrouw uit Heerlen is zaterdagmorgen 18 augustus 2001 door een lotgenoot bij het station te Heerlen beroofd. De beroving was te zien op een videoband van het cameratoezicht waardoor de identiteit van de verdachte bij de politie bekend werd. Het slachtoffer stond zaterdagmorgen kort na 08.00 uur op de parkeerplaats naast het station te Heerlen waar zij agressief benaderd werd door een lotgenoot. Deze lotgenoot dwong het slachtoffer een tientje af te geven waarbij hij haar een aantal keren sloeg. Toen het slachtoffer de lotgenoot een tientje wilde geven trok deze het totale bezit van het slachtoffer uit haar handen. Hij ging er vandoor met fl. 95,-. De beroving werd opgenomen op een videoband van het cameratoezicht waardoor de identiteit van de verdachte bekend is. Hij werd bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. Hij wordt gezocht door de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie