Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 19-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven 19-08-2001
Persbericht 19 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouwen gewond na poging tasjesroof
Zaterdagmiddag rond 14.15 uur hebben twee jongens op een rode bromfiets geprobeerd de tas van een 53-jarige Eindhovense te stelen. De vrouw fietste op de Luisa Miller richting Atilla. De duopassagier van een achteropkomende bromfiets duwde met de helm ,die hij in zijn handen had, tegen de vrouw en pakte meteen naar haar tas. De vrouw hield de tas stevig vast, maar kwam ten val. Ze liep een kneuzing op aan de borst en schaafwonden aan haar arm en knie. Zaterdagmiddag om 14.45 uur raakte een 63-jarige vrouw uit Eindhoven gewond nadat een bromfietser probeerde haar tas te stelen. Zij fietste op de Aeneaslaan toen ze werd ingehaald door een bromfietster. De bestuurder probeerde haar handtas van haar schouder te rukken maar dat lukte niet. Het slachtoffer viel en liep een hoofdwond en enkele schaafwonden op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Diaconessenhuis, waar ze aan haar verwondingen werd behandeld.

Eindhoven: Motorrijder gewond bij verkeersongeval Een 27-jarige motorrijder uit Eindhoven is zaterdagmiddag om 16.40 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Zwaanstraat en Halvemaanstraat. Een 54-jarige automobiliste uit Eindhoven die via de Halvemaanstraat de kruising naderde verleende geen voorrang aan de van links komende motor. De bestuurder van de motor brak vier rugwervels. Hij is in het Catharina ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Diefstal auto
Zaterdagmiddag is op de Genneperweg een blauwe Volkswagen Golf Cabrio I met het kenteken V-JV450 gestolen.

Eindhoven: Keukenbrand
Zaterdagavond rond 21.15 uur brak brand uit in een woning aan de Henegouwenlaan. De 69-jarige bewoonster had kort voor de brand nog eten klaar gemaakt. Toen ze boven was hoorde ze een klap en brak er brand uit in de keuken. De bewoonster is in de buurt opgevangen. De brandweer haalde de kat van de vrouw uit de woning. De kat is met een dierenambulance naar een opvang gebracht. De keuken liep brandschade op.

Eindhoven: Drugs
Zondagmorgen rond 0.45 uur is in de Dommelstraat een 21-jarige man uit Bergen aangehouden. Een portier van een horecazaak vond bij de man 16 XTC pillen. Hij werd direct aan de politie overgedragen. De drugs zijn in beslaggenomen en de man is ingesloten.

Eindhoven: Man probeert bus te stelen
Een chauffeur van de Hermes groep heeft zondagmorgen rond 1.30 uur op de Antoon Coolenlaan een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De chauffeur sloot na beëindiging van zijn dienst de bus af. De verdachte wist echter via een noodknop de bus te openen en kroop achter het stuur. Vanwege de beveiliging in de bus kon de man de bus niet verplaatsen. Op het politiebureau is tegen de man, die onder invloed van drank was, proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Tasjesroof
Zaterdagmiddag om 15.15 uur is in de Handwerkstraat in Valkenswaard een 65-jarige vrouw van haar handtas beroofd. De vrouw stond bij de ingang van de Prado Passage te wachten. Een man kwam naar haar toe en rukte haar handtas uit haar handen. De dader sprong daarna op een gereedstaande bromfiets en reed weg in de richting van de Eindhovenseweg. In de tas zat de portemonnee van de vrouw met f. 5,- en haar bril met een waarde van f. 1400,-. De dader is een ongeveer
1.80 meter grote man met een fors postuur. Zijn leeftijd wordt tussen de 25 en 30 jaar geschat. Hij droeg een blauwe baseballpet, een goor wit T-shirt en blauwe jeans.

Nuenen: Jongens gepakt bij het stelen van auto-emblemen Zaterdagavond rond 22.15 uur zijn door een getuige op de Brabantring in Nuenen vier jongens aangehouden. Hij betrapte ze op heterdaad toen ze bezig waren om auto-emblemen te stelen. Nadat ze waren overgedragen aan de politie bleek dat de vier ( 13-13-14 en 15 jaar), allen afkomstig uit Nuenen, de afgelopen dagen een tiental emblemen van autos gestolen hadden. De groep was bezig geweest op de Schietbergen, Brouwersveld, Koolmeeshof, Refelingse Erven, Tweevoren, Waterhoenhof, Putterlaan en Buizerdlaan. Tegen de groep wordt proces-verbaal opgemaakt en bovendien zal de schade op hen verhaald worden.

Eindhoven: Man met imitatiewapen aangehouden
Zondagmorgen rond 4.20 uur is in de Dommelstraat een 38-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Beveiligingspersoneel van een horecazaak merkte dat de man een vuurwapen achter zijn broeksband had zitten. De politie werd gewaarschuwd. Bij de fouillering van de man bleek dat hij in het bezit was van een imitatie vuurwapen en een vlindermes. De wapens zijn in beslaggenomen en de bezitter is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Zakkenroller aangehouden
Zondagmorgen rond 4.30 uur is op het Begijnenhof een 18-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden. Hij had kort daarvoor een gsm gestolen van een 16-jarige meisje uit Waalre. Het meisje maakte deel uit van een groep. Een jongen uit die groep belde naar de gsm van het meisje. De groep hoorde vervolgens de telefoon overgaan bij de man. De man ging er vandoor toen de politie gewaarschuwd werd. Twee politieruiters achterhaalden hem. Toen hij zijn zakken leegmaakte kwam de telefoon te voorschijn. Tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Zondagmorgen rond 6.00 uur is door de politie op de Boutenslaan een 19-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De agenten waren onderweg naar een inbraakmelding in die straat. Vlakbij het pand zagen de agenten twee mannen weglopen. Bij het zien van de politie gingen ze er snel vandoor. De 19-jarige werd na een korte achtervolging te voet achterhaald en aangehouden. Bij het pand was de glazen toegangsdeur vernield met een baksteen. Het is nog niet bekend wat er uit het pand, een rook- en waterschadewinkel annex tuinmeubelhandel is gestolen.

Eindhoven: Twee verdachten van berovingen gepakt. Zondagmorgen rond 6.00 uur is op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarna werd op de Opwettensemolen een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee worden er van verdacht kort daarvoor twee mannen te hebben beroofd. Een 20-jarige man uit Eindhoven die met de fiets op weg was naar huis werd door drie jongens gedwongen te stoppen. Hij moest zijn geld (f. 145,-) en fiets afgeven. Om hun dreiging kracht bij te zetten werd het slachtoffer met een fietsslot tegen zijn hoofd geslagen. Een 17-jarige jongen uit Eindhoven werd door de drie op het fietspad langs het station van zijn fiets getrapt. De drie eisten zijn geld en telefoon. In paniek smeet de jongen de fiets naar de drie en zette het op een lopen. Onderweg kwam hij de politie tegen die met hem en het andere slachtoffer op zoek ging naar de daders. Onderweg werden de twee herkend door de slachtoffers en konden worden aangehouden. Ze zijn op het politiebureau ingesloten.

Deurne: Inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een bedrijf aan de Willige Laagt in Deurne. De daders forceerden een raampje van een roldeur en konden daardoor naar binnen. In het pand werden verschillende binnendeuren en kastdeuren opengebroken. Voor zover valt na te gaan hebben de daders enkel wat kleingeld buit kunnen maken.

Eindhoven / regio : Alcoholcontroles
Tijdens alcoholcontroles in Eindhoven zijn dertien automobilisten bekeurd die onder invloed van alcohol achter het stuur van hun voertuig zaten. De politie controleerde tussen zaterdag 21.30 en zondag 05.00 uur onder meer in de St Petrus Canisiuslaan, de Dr. Schaepmanlaan, de Heezerweg, de Stratumsedijk en de Geldropseweg. De alcoholpercentages die werden vastgesteld schommelden tussen de 0,6 promille en de 1,35 promille. In overleg met het openbaar ministerie werden meteen boetes opgelegd die varieerden van f. 410,- tot f. 900,- In Veldhoven werd zaterdagavond om 21.50 uur, op de Mullerlaan een 17-jarige bromfietser bekeurd omdat hij onder invloed op zijn bromfiets zat. Hij droeg geen helm en had geen verlichting op zijn brommer. Hij blies 1,25 promille. Op de Wanmolen in Eersel werd zondagmorgen om 0.15 uur een 20-jarige inwoner van Eersel betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een controle 1,4 promille. Zijn auto had verse schade en de politie onderzoekt of de man nog betrokken is geweest bij een aanrijding. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Feest eindigt in grimmige sfeer
Zondagmorgen rond 2.30 uur, na afloop van een Moluks feest dat in de Azalealaan werd gehouden is een grote groep jongeren naar de Steenweg in Helmond gegaan om daar de confrontatie aan te gaan met Marokkaanse jongeren. De politie kreeg tijdig de signalen dat de groep op weg ging naar het centrum van Helmond. De politie van Helmond kreeg assistentie van omliggende korpsen o.m. Eindhoven, Gemert en Deurne. Rond 03.00 uur ontstonden op enkele plaatsen kleine vechtpartijtjes. Politie en horecapersoneel konden voorkomen dat de vechtpartijtjes uit de hand liepen. Rond 3.00 uur besloot de politie de Steenweg vrij te maken. Een 17-jarige Helmonder werd aangehouden. Hij dreigde steeds met stenen naar de politie te gooien. Een 20-jarige Helmonder werd rond 3.30 uur op de Oude Aa aangehouden. Een portier van een horecazaak hield hem aan nadat hij met een honkbalknuppel iemand wilde slaan. De man werd overgedragen aan de politie. Een 21-jarige Helmonder werd rond 3.00 uur op de Steenweg aangehouden toen hij aan het vechten was. Nadat de groepen waren verspreid keerde rond 4.00 uur de rust weer.

Gemert: Onder invloed
Zondagmorgen rond 5.15 uur is in de Diederikstraat in Gemert een 21-jarige Helmonder aangehouden. De man had ondanks een eerdere waarschuwing van de politie zijn auto gestart en wilde wegrijden. De man werd aangehouden. Hij was zeer agressief naar de agenten en schold hen de huid vol. Hij weigerde aan alle testen mee te werken. Onderweg naar het bureau bleef hij de agenten bedreigen. De man is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gemert: Openlijke geweldpleging
Een 19-jarige man uit Beek en Donk heeft zaterdag ook aangifte gedaan van openlijk geweld. Hij werd op de Beeksedijk rond 3.30 uur door iemand uit een groep van vier bromfietsers met een helm tegen zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer fietste met zijn vriendin naar huis. Hij hoorde enkele bromfietsers achter zich naderen en maakte plaats. Op het moment dat een van de bromfietsers hem passeerde werd hij met een helm tegen zijn hoofd geslagen. De politie doet onderzoek naar de openlijke geweldplegingen. Zie ook persbericht zaterdag 18 augustus nr.2.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...