Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sven Breugelmans geblesseerd naar huis

Datum nieuwsfeit: 19-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht
Serie: WK
Ronden: 11/14
Datum: 19 augustus 01
Land: Duitsland P
laats: Gaildorf
Weer: Zonnig, 21°c
Sven Breugelmans geblesseerd naar huis!

Gaildorf - De tweede Duitse Grand Prix van het seizoen is niet goed verlopen voor het JB MX Racing Team. Zowel Sven Breugelmans als Jurgen Wybo kwamen op zondag niet in actie. De zege ging naar YAMAHA rijder Luigi Seguy die een bloedstollend gevecht met Steve Ramon wist te winnen. Met de vierde plaats haalde James Dobb genoeg punten om zich de nieuwe wereld kampioen te mogen noemen.

Zaterdag:
In de derde ronden van de eerste ochtendtraining ging Sven hard onderuit. Op een snelle schans verloor hij zijn YAMAHA en kwam ten val. De pech die 'De Breugel' had was dat hij met zijn heup op de motor viel. "Met zijn heup viel hij op de voetsteun, daarbij sloeg zijn hoofd op de grond." aldus trainer John van den Berk die het allemaal vlak voor zijn ogen zag gebeuren. Na wat in de camper gelegen te hebben besloot het team dat Sven terug naar België moest gaan voor eventueel onderzoek. Jurgen ging in de kwalificatie wedstrijd even onderuit waardoor hij kansloos werd voor rechtstreekse kwalificatie. Ook in de laatste kans lukt het de YAMAHA rijder zich niet te plaatsen voor de wedstrijd. Net als Erik Eggens was de GP in Gaildorf vroeg ten einde voor Jurgen.

Zondag:
De Noor Gundersen nam met De Reuver de beste start maar Traversini en Dobb kwamen beter uit de eerste bocht. Ook Chiodi zat er direct voorin bij. Zowel Ramon als Seguy waren net in de top tien te vinden. Een geweldig strijd barstte los met het laatste duo in de hoofdrol. Dobb ging duidelijk voor de titel en bemoeide zich niet met de zege, Traversini kon het tempo niet vasthouden en werd met pijn en moeite tiende. Chiodi pakte de derde plaats achter Ramon en winnaar Seguy. Lang leek Ramon zijn eerste GP zege te kunnen pakken maar enkele bochten voor de finish nam Seguy de leiding weer terug.

Volgende race:
Voor Jurgen staat volgende week alweer een wedstrijd op het programma. De laatste 125cc EK wordt dan verreden in het Finse Vantaa. Sven hoopt over 14 dagen in Lierop van start te kunnen gaan tijdens de GP aldaar. Indien de voorbereiding goed blijven verlopen zien we Remy van Rees in Lierop ook weer in actie. Tijdens de eerste GP raakte de huidige Nederlands kampioen in de 250cc/500cc klasse aan zijn schouder geblesseerd. Na een operatie en de bij behorende revalidatie hoopt de crosser uit Alphen aan de Rijn weer te kunnen scoren.

Uitslag 125cc Grand Prix of Germany:

1 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 39.15,509
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 39.17,016
3 Alessio Chiodi Italië YAMAHA Skittels YAMAHA Team 39.30,554
4 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 39.34,060
5 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 39.36,175
Tussenstand 125cc na 11 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 228
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 148
3 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 129

4 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 106
5 Alessio Chiodi Italië YAMAHA Skittels YAMAHA Team 104

12 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 56
- Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing Team 0
- Remy van Rees Nederland YAMAHA JB MX Racing Team 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Foto: Jurgen Wybo moest helaas toekijken in Gaildorf!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: (Meel@kemcosportspr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie