Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 19-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag 19 augustus 2001
15:15 zondag 19 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ASSEN

Zondagmorgen rond vijf uur is op de Europaweg West bij de Maria in Campislaan in Seen een trailer geladen mat balen papier uitgebrand. De eigenaar schat de totale schade op zon 80.000 gulden. De politie vermoedt dat er hier sprake is van het opzettelijk brengen van vuur waar het niet hoort; brandstichting dus. De brand is vermoedelijk rechts achterin de oplegger begonnen. De geperste balen papier zijn met een shovel uit elkaar getrokken. De politie van Assen komt graag in contact met mensen die over informatie beschikken omtrent deze brandstichting.

SLEEN

Tijdens een rit met 5 mede - motorcrossers over een ruiterpad bij de Zetelveenweg in Sleen is een 29 jarige crosser uit Emmen zondagmorgen tegen een boom gereden. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Om de man in de ambulance te krijgen moest hij met een vier wiel aangedreven auto uit het veld worden gehaald. Zijn toestand werd door het ambulance personeel omschreven als niet levensgevaarlijk

EMMEN

Een 21 jarige en een 44 jarige inwoner van Oude Pekela zijn zaterdagnacht in Bellingwolde aangehouden op verdenking van het doorrijden na het veroorzaken van een verkeersongeval in Emmen. Een van de twee zou op de Lippingeslag in op de auto van een bewoner zijn gebotst. Daarbij was nogal wat schade ontstaan. Een getuige bracht de politie op het spoor van de mannen uit Oude Pekela. De pooitie van Groningen zoekt uit wie er daadwerkelijk achter het stuur heeft gezeten.

COEVORDEN

Een 19 jarige bromfietser uit Coevorden is zaterdagavond met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De jongen kwam op de kruising Bentheimerstraat / Melkkade in botsing met een auto, bestuurd door een 35 jarige plaatsgenote. De bromfietser droeg geen helm. Hij weigerde bovendien om mee te werken aan een bloedproef.

ZUIDWOLDE

De politie heeft zaterdagavond op de Kerkinge in Zuidwolde twee inwoners van 20 en 21 jaar uit die plaats bekeurd omdat ze zonder helm op een bromfiets reden. Bij onderzoek bleek dat de bromfiets nog was voorzien van een oud verzekeringsplaatje, wat er op zou kunnen duiden dat de bromfiets niet verzekerd is. Verder wordt op de rollentestbank nog bekeken of de bromfiets binnen het wettelijk toegestane vermogen blijft.

EMMEN

De politie van Emmen heeft zondagmorgen op de Hondsrugweg rond zes uur de bromfiets van een 27 jarige inwoner van Groningen van de weg gehaald. De bestuurder bleek geen geldig bromfietscertificaat te hebben. Bovendien bleek op de rollentestbank dat de bromfiets teveel vermogen afgaf. De bromfiets blijft in afwachting van de beslissing van de officier van justitie in bewaring bij de politie.

HOOGEVEEN

Onbekenden hebben zondagmorgen rond zes uur een splinternieuwe Gilera bromscooter gestolen uit de showroom van een bromfietszaak aan de Pascalstraat in Hoogeveen. De ruit van entree van de zaak was met een straatklinker ingegooid.

HOOGEVEEN

De politie heeft zaterdagmiddag een 18 jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man was bij een supermarkt aan de Tamboerpassage in Hoogeveen betrapt op winkeldiefstal. Hij had voor ruim twintig gulden aan niet afgerekende spullen bij zich.

RODEN

Personeel van een winkel aan de Hullenweg in Roden heeft een 16 jarige inwoner van Roden aangehouden en overgedragen aan de politie. De man was in een korte broek de zaak binnengekomen en wilde die met een lange broek aan weer verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een juwelier aan de Albertsbaan in Roden is zaterdagmiddag voor ruim tweeduizend gulden gedupeerd door de diefstal van vier gouden ringen, twee gouden hangers en een paar gouden oorbellen. Volgens de bedrijfsleider zou het bij de dieven gaan om een paar mannen van buitenlandse afkomst van een jaar of 35. Ze hebben vermoedelijk met een schroevendraaier een vitrinekast opengebroken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie