Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie Nederlands team World Skills Competition 2001

Datum nieuwsfeit: 20-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Elektrotechnisch Vakonderwijs

20 aug

Presentatie Nederlands team World Skills Competition 2001
Presentatie Nederlands team World Skills Competition 2001

minister Hermans en de heer Kim Yong- Kyoo Het Nederlands team voor de World Skills Competition presenteerde zich maandag 20 augustus (in het gebouw van het CAOP aan de Lange Voorhout 11 te Den Haag) aan de pers in aanwezigheid van minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en de ambassadeur voor Korea in ons land, de heer Kim Yong- Kyoo.
De instrumentmaker uit Eersel, de tegelzetter uit Avenhorn, de mechatronicaspecialist uit Den Haag en de grafisch ontwerpster uit Nootdorp samen met 26 collega's, jonger dan 22 jaar vormen samen het team dat Nederland in september zal vertegenwoordigen bij de World Skills Competition 2001 in het Koreaanse Seoul.

De stichting Beroepenpromotie Nederland (sBN) coördineert de deelname van Nederland aan deze tweejaarlijkse mondiale beroepenwedstrijden voor aankomend vakmensen.
In Korea treden ruim 600 jongeren uit 35 landen tegen elkaar in het strijdperk om de hoogste eer op hun vakgebied. De World Skills Competition is te vergelijken met de Olympische Spelen; openings- en sluitingsceremonies met landenparades, medaille-uitreikingen, vele duizenden bezoekers en aandacht in nationale en internationale media. Vanuit Nederland zullen ruim 150 personen naar Korea afreizen: kandidaten, internationale juryleden, vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en werkgevers. Onder hen is Arie Kraaijeveld, voorzitter FME CWM en lid van de Raad van Advies van de sBN.
Alle leden van het nationale team zijn Nederlands kampioen geworden in hun vak in wedstrijden die zijn georganiseerd door Landelijke Organen Beroepsonderwijs en scholen voor Middelbaar Beroeps Onderwijs. Sinds de landelijke finales trainen zij, ieder in eigen bedrijfstak, voor hun optreden in Korea. De tuinaanleggers hebben het goud te verdedigen dat door hun voorgangers in Canada in 1999 werd behaald, de kok minstens het zilver en de bloemschikster het brons. Voor het eerst zal ook in teamverband gestreden worden. Nederland neemt met drie andere landen het voortouw in een demonstratie van teamcompetitie in de metaalelektro.
Vanzelfsprekend is winnen hun voornaamste doel, maar de reis erheen en de deelname aan de wedstrijden zullen al een onvergetelijke ervaring op zich vormen. Sommige wedstrijdkandidaten hebben nog nooit gevlogen en geen van hen heeft eerder professioneel opgetreden onder druk van zoveel vreemde omstandigheden.

Op 8 september vertrekt het team naar Seoul en op 23 september wordt het team terug verwacht. Op Schiphol wordt het team dan binnengehaald door een welkoms-comité van vrienden en bekenden en Lodewijk de Waal van de FNV.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie