Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groot onderhoud watergang gemeente Castricum

Datum nieuwsfeit: 20-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Castricum

NIEUWS - Persberichten
Sloot onder handen genomen

Begin september wordt in opdracht van de gemeente gestart met groot onderhoud aan de watergang t Streng - Hendrikssloot. De watergang wordt uitgebaggerd en uitgediept zodat er overal 1 meter water staat. Om de bagger te laten indrogen wordt het tijdelijk neergelegd op het weiland bij de Breedeweg. Zodra de bagger is ingedroogd wordt het afgevoerd. Er wordt gestart met het werk bij de watergang tussen de Boogaert en de begraafplaats. Deze watergang wordt uitgebaggerd en voorzien van nieuwe beschoeiing. Ook wordt langs deze watergang een nieuw wandelpad aangelegd tussen de Cieweg en Arentsburg. Om dit pad bereikbaar te maken wordt er aan de kant van de Cieweg een bruggetje aangebracht. Vervolgens worden de werkzaamheden vanaf het zwembad vervolgd tot de Rietkamp. Langs bijna het hele trace wordt aan beide zijden een plasberm van ongeveer een meter breed aangelegd. Deze plasbermen zijn voor kinderen veel veiliger omdat er maar 10 centimeter water staat. Ter hoogte van het weiland langs de Breedeweg worden enkele natuurvriendelijke oevers aangelegd. Hier gaat het water onder een flauwe helling geleidelijk over in weiland. In de plasbermen en op de natuurvriendelijke oevers kunnen verschillende waterplanten groeien. Dit vormt een veel beter leef- en broedgebied voor vogels, vissen en amfibieen, zodat een vijver ontstaat met een natuurlijker karakter. Al met al is het de bedoeling dat de vijver door een vloeiende overgang van water naar land een grotere landschappelijke waarde krijgt.
Volgens de planning zijn de werkzaamheden halverwege november gereed. De werkzaamheden zullen op enkele plaatsen ongetwijfeld voor enige overlast zorgen. De gemeente zal samen met de aannemer proberen de overlast tot een minimum te beperken. Wie over dit project nog vragen heeft, kan contact opnemen met de afdeling Gemeentewerken, tel. 661393.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie