Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herbenoemingen in Raad van Toezicht RU Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

21 aug 2001

Nummer 110 20 augustus 2001

Herbenoemingen in Raad van Toezicht

Noot voor de pers

Met ingang van 1 mei 2001 is drs. W.J. Deetman door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen hernoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen voor een termijn van twee jaar. Drs. G.H.B. Verberg en mevr. drs. A. de Widt-Nieuwenhuizen zijn met ingang van dezelfde datum herbenoemd tot lid van de Raad voor een termijn van drie jaar.

De heer Deetman was van 1982 tot 1989 minister van Onderwijs en Wetenschappen. Na die tijd was hij tot 1996 voorzitter van de Tweede Kamer. Op het ogenblik is hij burgemeester van Den Haag.

De heer Verberg is sinds 1992 hoofddirecteur van de N.V. Nederlandse Gasunie. Hij is onder meer lid van de Raad van Advies van de ING-groep, voorzitter van de zeehondencrèche Pieterburen en inkomend president van de wereldgasorganisatie.

Mevrouw A. de Widt-Nieuwenhuizen heeft een lange reeks bestuursfuncties bekleed in onderwijs- en vrouwenorganisaties. Op het ogenblik is zij onder meer lid van de Provinciale Staten Drenthe en fractievoorzitter VVD van de gemeenteraadsfractie Hoogeveen.

De Raad van Toezicht is een orgaan dat vergelijkbaar is met de Raad van Commissarissen in het bedrijfsleven. De Raad is belast met het toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit en moet goedkeuring geven aan het bestuurs- en beheersreglement, het instellingsplan, de begroting en het jaarverslag. De Raad telt een voorzitter en vier leden. Naast de nu herbenoemde zijn dat mevrouw drs. G.A. Cramer en de oud-ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland de heer O. von der Gablentz. Van deze twee leden is de lopende zittingstermijn nog niet beëindigd.

Noot voor de pers

Meer informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen RUG, tel (050) 363 5446, fax (050) 363 6300, e-mail: (v.p.r.@bureau.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie