Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden hoek Tarweweg/Weg door Jonkerbos in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 20-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Werkzaamheden hoek Tarweweg / Weg door Jonkerbos

Op maandag 20 augustus 2001 wordt gestart met de aansluiting van het rioolstelsel op het bergbezinkbassin op de hoek Tarweweg en Weg door Jonkerbos. In verband hiermee moet het rioolstelsel in de Tarweweg en de Weg door Jonkerbos worden aangepast. De werkzaamheden voor de aansluiting op het rioolstelsel en het asfalteren van de straat zullen ongeveer 10 weken duren. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Vanaf maandag 20 augustus 2001 (fase A) wordt een deel van de verharding van de Tarweweg verwijderd. Hierdoor is de Tarweweg vanuit de Weg door Jonkerbos niet meer toegankelijk. Op maandag 10 september 2001 (fase B) wordt ook de verharding van het kruispunt Tarweweg en Weg door Jonkerbos verwijderd. Vanaf deze datum zijn beide wegen deels niet meer toegankelijk. Doorgaand verkeer wordt door middel van bebording omgeleid. De omleiding geldt overigens niet voor fietsers.

Omleidingroutes
Verkeer van de Grootstalselaan richting Weg door Jonkerbos wordt omgeleid via de route Opaalstraat, Winkelsteegseweg, Hulzenseweg, Tarweweg, Nieuwe Dukenburgseweg.
Verkeer van het Jonkerbosplein (het knooppunt ter hoogte van het Philips-gebouw) richting Weg door Jonkerbos wordt omgeleid via de route Nieuwe Dukenburgseweg, Tarweweg, Hulzenseweg, Winkelsteegseweg, Opaalstraat, Weg door Jonkerbos, Grootstalselaan. In verband met bovenstaande omleiding, wordt de bestaande afsluiting van de Opaalstraat tijdelijk opgeheven.

Bussen en bestemmingsverkeer
Voor lijnbussen en bestemmingsverkeer richting Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Crematorium Jonkerbos, Algemene Begraafplaatsen Vredehof en Jonkerbos, Mr. Pompekliniek, RIAGG en Sanadome blijft de bereikbaarheid gewaarborgd. Voor alle andere verkeer is de weg afgesloten. De politie zal controle uitoefenen op de handhaving van deze maatregel.
Ook de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Hulzenseweg en Tarweweg blijft voor alle verkeer gewaarborgd. De bereikbaarheid wordt op de bebording van de omleidingroute aangegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie