Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

McAfee werkt samen aan totaaloplossing DDos-aanvallen

Datum nieuwsfeit: 20-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht-PERSBERICHT-

MCAFEE WERKT SAMEN MET PARTNERS AAN TOTAALOPLOSSING VOOR DDOS-AANVALLEN

Vooraanstaande DDoS-beveiligers sluiten zich bij McAfee aan om klanten te beschermen tegen zombiebedreigingen.

AMSTERDAM, 20 augustus 2001 -- McAfee, onderdeel van Network Associates, kondigt vandaag aan dat het samen met een aantal partners gaat werken aan een complete oplossing waarmee bedrijven Distributed Denial of Service of DDoS-aanvallen en zombie agenten kunnen bestrijden. Zombie agenten zijn wormen die zich over meerdere computers kunnen verspreiden. Ze zijn geprogrammeerd om een of meerdere internetadressen aan te vallen, of een 'lading' los te laten op een bepaald moment

Op initiatief van McAfee zal samen met de DDoS-beveiligingsbedrijven Arbor Networks, Asta Networks en Mazu Networks aan een nieuwe oplossing worden gewerkt, die niet alleen begrijpt wanneer een netwerk wordt aangevallen, maar ook wanneer een systeem onbewust meewerkt aan aanvallen op andere netwerken.

De technologie in McAfee's Active Virus Defence programma zal niet uitsluitend letten op afwijkend verkeer dat een netwerk binnenkomt, maar verschaft netwerkbeheerders ook de mogelijkheid om de aanwezigheid van zombies te controleren. De producten van Arbor, Asta en Mazu analyseren het verkeer dat een netwerk binnenkomt en zoeken naar afwijkende activiteiten. Deze worden vervolgens geïsoleerd en gefilterd om te garanderen dat alleen vijandig verkeer wordt verwijderd door McAfee antivirus en het gewone verkeer normaal doorgang kan vinden.

"Door de samenwerking met deze vooraanstaande bedrijven zal McAfee beide aspecten van DDoS aanvallen kunnen bestrijden, zowel aangevallen worden, als onbewust anderen aanvallen," meldt Zach Nelson, directeur Strategie bij Network Associates. "Deze samenwerking is noodzakelijk om de opkomst van dit soort aanvallen te stoppen."

Aanvullende informatie over de alliantie en de inspanningen om een oplossing voor DDoS-aanvallen te creëren is te vinden op www.mcafeeb2b.com, www.arbornetworks.com, www.astanetworks.com, en www.mazunetworks.com.

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiligings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit vier business units. McAfee levert antivirusproducten, PGP Security levert firewall, indringerdetectie- en encryptieproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerk- en applicatiebeheer, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

###

Voor meer informatie:
Ezra van Tiel
Applied Communications
T: +31 20 531 3738
E: (Ezra@appliedcom.com)

OPMERKING: Network Associates, McAfee, PGP, Sniffer, VirusScan, WebShield, NetShield, GroupShield, PrimeSupport, Enterprise SecureCast en Magic Solutions zijn gedeponeerde handelsmerken van Network Associates en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn uitsluitend eigendom van hun respectieve eigenaars

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie