Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ArtOlive opent internetplatform met talent kunstacademies

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

ArtOlive opent internetplatform met jong talent 2001 alle kunstacademies

Vanaf 21 augustus 2001 is het voor het eerst mogelijk om het eindexamenwerk van de net afgestudeerde studenten van 12 kunstacademies uit heel Nederland op één plek bij elkaar te zien. Online-galerie ArtOlive (www.artolive.com) maakt dit mogelijk middels een speciaal daarvoor ingericht platform op internet waar elke academie een plek heeft (ga direct naar het Jong talent 2001 op www.artolive.com/announce2.php).

Van trend tot talent
De 'fysieke' eindexamenexposities van de verschillende kunstacademies vinden jaarlijks vrijwel gelijktijdig plaats. Het was altijd een hele toer om het eindexamenwerk van verschillende kunstacademies in Nederland te bekijken. Slechts weggelegd voor de echte diehards. Een expositie op internet biedt een grote groep kunstliefhebbers dan ook uitkomst. Je kunt gemakkelijk bladeren en daardoor een goede eerste impressie krijgen van wat er her en der bij de beeldende en toegepaste kunstrichtingen gecreëerd is het afgelopen jaar. Op deze manier kun je heel eenvoudig - vanuit je eigen stoel
- nieuwe trends en veelbelovend talent ontdekken! Mocht je interesse hebben in een kunstenaar of een specifiek werk, dan kun je contact opnemen met ArtOlive. Zij kunnen je in contact brengen met de kunstenaar of je kunt het werk direct via ArtOlive huren of kopen.

Vers van de academie
Ook voor de afstudeerders zelf is het initiatief van ArtOlive een uitkomst. Vers van de academie staan ze ineens volledig op eigen benen als beginnend kunstenaar. En dat is niet altijd gemakkelijk. ArtOlive biedt kunstenaars niet alleen gratis een eigen plek op het internet waar dagelijks een paar honderd serieuze kunstliefhebbers rondneuzen, maar zorgt ook voor actieve promotie van de jonge talenten. Indien gewenst bemiddelt het internetplatform bovendien bij verkoop en/of uitleen aan particulieren en bedrijven. Een gratis extra kanaal dus!

De 12 deelnemende kunstacademies
Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam), Academie voor Beeldende Vorming (Amsterdam), Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem), Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost (Breda), Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag), Aki Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving (Enschede), Hanzehogeschool Academie Minerva (Groningen), Constantijn Huygens Christelijke Hogeschool voor de Kunsten (Kampen), Academie Beeldende Kunsten (Maastricht), Willem de Kooning Academie (Rotterdam), Academie voor Beeldende Vorming (Tilburg), Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht).

De ontbrekende kunstacademie
Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch zou eveneens deelnemen aan dit initiatief van ArtOlive, maar werd in de nacht van 14 op 15 mei jl. getroffen door brand. Niet alleen een groot gedeelte van het academiegebouw (met name de ruimten van de afdelingen keramiek en schilderen), maar ook veel van het eindexamenwerk van de studenten werd verwoest. De eindexamenexpositie is uitgesteld tot oktober. Uiteraard zal het werk dan ook op het platform van ArtOlive te bekijken zijn.

ArtOlive Jong Talentprijs 2001
Alle eindexamenkandidaten komen bovendien automatisch in aanmerking voor de ArtOlive Jong Talentprijs. Een professionele jury met bekende namen uit zowel de kunstwereld als het bedrijfsleven reikt aan het eind van het jaar de 'Groene Olijf' uit aan het meest veelbelovende talent dat in 2001 aan een van de academies is afgestudeerd.

Platform voor hedendaagse kunst
ArtOlive is een innovatief (internet-)platform waar bedrijven, kunstliefhebbers, kunstenaars en kunstinstellingen elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Het doel van ArtOlive is het bereik en de beleving van hedendaagse kunst te vergroten. Het platform brengt middels de website (www.artolive.com) vraag en aanbod van hedendaagse kunst bij elkaar. Het medium internet maakt het voor het eerst mogelijk om kunstwerken heel gemakkelijk, op elk moment van de dag en vanaf elke (werk-)plek te bekijken, te vergelijken en uit te zoeken.

Groot en divers kunstaanbod
ArtOlive maakt het aanbod van kunst aantrekkelijker door een grote collectie van hedendaagse kunst te voeren die altijd en overal te bekijken is. Inmiddels heeft ArtOlive een kunstenaarsbestand van zo'n 10.000 kunstwerken van ongeveer 1000 professionele kunstenaars opgebouwd. Het kunstaanbod is groot, divers en kwalitatief goed. Het bestaat niet alleen uit schilderijen, maar ook uit sculpturen, fotografie, keramiek, grafiek, nieuwe media kunstwerken en nog veel meer.

Professionele dienstverlening voor bedrijven
Bij bedrijven begint samenwerking met ArtOlive meestal met het maken van een afspraak. Zo krijgt de ArtConsultant een goede indruk van het imago van de organisatie, de ruimte en de persoonlijke voorkeuren. Dit wordt vervolgens vertaald in een voorstel dat op maat gemaakt is voor het bedrijf. Daarnaast verzorgt ArtOlive advies aan bedrijven aangaande het kunstbeleid, begeleiding van het keuzeproces, achtergrondinformatie en inventarisatie van de reeds aanwezige kunst.

Kunst huren, leasen of kopen
De kunstwerken die ArtOlive aanbiedt zijn beschikbaar voor uitleen, lease en/of verkoop en direct online of telefonisch te bestellen. Bij zowel particulieren als bedrijven zorgt ArtOlive voor de verzekering en gratis bezorging van alle kunstwerken in heel Nederland. Wat tot voor kort onmogelijk leek, maakt ArtOlive nu mogelijk: kunst wordt bereikbaar voor iedereen. ArtOlive promoot kunst en het kopen van kunst dan ook bij een breder, groter en nieuw publiek.


* * * * *

21/09/01

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie