Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.00 u) Dinsdag, 21 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; hennepkwekerijen
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 12.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Bosveldstraat in Kerkrade. Bleek dat in de garage bij een woning aldaar een binnenbrand was welke door de brandweer werd geblust. In de garage troffen brandweer en politie een hennepkwekerij aan. De hennepkwekerij (met totaal zon 850 jonge hennepplantjes) werd met de aanwezige apparatuur (groeilampen, transformatoren, afzuiging en kachels) ontmanteld/opgeruimd en inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie werd een boete opgelegd van fl. 8.750,-. Voor het geval die niet wordt betaald, werd eveneens een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen. Bij controle afgelopen maandagavond in een woning (op zolder) aan de Elisagracht en in een woning (in een slaapkamer) aan de Hertogenlaan in Kerkrade, trof de politie eveneens hennepkwekerijen aan. In de woning aan de Elisagracht betreft het een hennepkwekerij met totaal bijna 300 hennepplanten en in de woning aan de Hertogenlaan een hennepkwekerij met totaal bijna 80 hennepplanten. Alle hennepplanten in beide woningen werden samen met de aanwezige apparatuur (groeilampen, transformatoren, ventilatoren etc. inbeslaggenomen. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kreeg de verdachte/bewoner van de woning aan de Elisagracht een boet opgelegd van fl. 5.000,-, daarnaast wordt een betaling geeist van fl. 10.000,- in het kader van ontneming wederrechtelijk verkregen voordeel (uit eerdere oogst). Voor het geval de verdachte dit niet kan/wil betalen werd meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen. De bewoners van de woning aan de Hertogenlaan waren niet thuis en de politie stelt terzake nog een nader onderzoek in.

Kerkrade/Landgraaf; straatroof
Een 54-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van poging diefstal van haar schoudertas. Het slachtoffer liep afgelopen maandagmiddag omstreeks 14.40 uur in het stadspark aan de zijde van de Koningsweg in Kerkrade toen vanachter een bestuurder van een bromfiets/scooter kwam aangereden die haar schoudertas vastgreep teneinde die te stelen. Het slachtoffer die haar tas stevig vasthield, kwam bij deze straatroof ten val en werd een kort stukje mee/voortgetrokken (liep daarbij enkele pijnlijke plekken op). Vermoedelijk ook omdat het slachtoffer de tas stevig vasthield liet de tasjesrover uiteindelijk los en reed op zijn bromfiets, zonder buit er vandoor.
Een 49-jarige vrouw uit Landgraaf deed eveneens bij de politie aangifte van een straatroof. Het slachtoffer fietste afgelopen maandagmiddag omstreeks 13.30 uur op de Hoofdstraat in Landgraaf toen een bestuurder van een bromfiets haar passeerde en in het voorbijrijden haar tas (met daarin papieren) uit het fietsmandje griste. Met de buit reed de bromfietsbestuurder in de richting Baanstraat er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie