Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hennep ter waarde van twee ton inbeslaggenomen in Herpt

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 21-08-2001
Politiebericht district Den Bosch

HENNEP TER WAARDE VAN TWEE TON INBESLAGGENOMEN (Herpt)

Dinsdagmorgen heeft politieteam Heusden bij een inval in een woning aan de Bernsestraat in Herpt een hoeveelheid hennep met een waarde van ongeveer Fl. 200.000,= en een doorgela-den vuurwapen inbeslaggenomen. De 34-jarige bewoner en zijn 32-jarige vrouw zijn in ver-band hiermee aangehouden. Aan de hand van binnengekomen informatie en eigen onderzoek kwam vast te staan dat zich in de schuur van de woning een grote hoeveelheid hennep moest bevinden. Vanmorgen deed politieteam Heusden een inval in de woning en de schuur en troffen daar ongeveer vijftien kilo gedroogde toppen van hennepplanten aan De hennep was verpakt in hoeveelheden van vijfhonderd gram. Op het moment dat de agenten het terrein opkwamen zagen zij dat één van de bewoners een vuurwapen over de schutting in een sloot gooide. Een duiker van de brandweer haalde het op scherp staande wapen uit het water. De hennep en het vuurwapen inclusief munitie zijn inbeslaggenomen. De man en de vrouw zijn aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld. De genoemde hoeveelheid softdrugs heeft bij verkoop in een coffeeshop een waarde van ongeveer Fl. 200.000,=.

MAN STEELT CD-ROMS (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 54-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch bij een supermarkt aan het Boschmeerplein in zijn woonplaats betrapt op diefstal van twee doosjes met CD-Roms. Op het moment dat de man door personeel van de winkel werd betrapt, probeerde hij te vluch-ten. De gestolen waar gooide hij onder een auto. Hij is door de medewerkers van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte heeft zich reeds vele malen aan soortgelijke feiten schuldig gemaakt en zal zich ter zijner tijd voor de rechter moeten ver-antwoorden.

DOORGEDRAAIDE MAN AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 29-jarige doorgedraaide man in zijn woning aan De Donken in s-Hertogenbosch aangehouden. De man bedreigde zijn vrouw en kinderen verbaal met de dood en had daarbij messen in zijn hand. De politie ging op verzoek van een huisarts ter-plaatse. De zwaar overspannen man is voor zijn eigen en andermans veiligheid aangehouden en overgebracht naar het bureau. In afwachting van een medewerker van het RIAGG werd hij in een observatiecel geplaatst. In de cel trachtte de man met een kledingsstuk een einde aan zijn leven te maken. De arrestantenbewaarders zagen e.e.a. via een observatiecamera en grepen direct in. De medewerker van het RIAGG kwam later die nacht bij de overspannen man en moest wegens diens agressieve gedrag de cel verlaten. Vandaag beoordeelt het RIAGG wat er verder met de man moet gebeuren.

DIEFSTAL GELD (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is een geldbedrag ontvreemd bij een horecagelegenheid aan de Korte Putstraat in s-Hertogenbosch. Vermoedelijk is het geld, enkele honderden guldens, uit de kassa ontvreemd gedurende de tijd dat de gelegenheid geopend was. Op dat moment was er één medewerker in de zaak aanwezig.

WINKELDIEF ONDANKS TRUCBETRAPT (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 23-jarige Bosschenaar in een kledingzaak aan de Hoge Steenweg in s-Hertogenbosch ondanks een trucbetrapt op diefstal van een broek. De man prepareerde in de winkel de beveiligingsweaver, stopte de broek in een tas en wilde de winkel verlaten. Waar hij niet op gerekend had was dat het alarmpoortje toch reageerde. Een beveiligingsme-dewerker hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte, een zeer goede bekende van de politie is ingesloten.

BRAND IN ELECTRICITEITSHUISJE (Drunen)

Maandagavond is brand ontstaan in een elektriciteitshuisje op het parkeerterrein van een bedrijf aan de Lipsstraat in Drunen. De brand is ontstaan in één van de schakelkasten die zich in het gebouwtje bevinden. De fabriek heeft hierdoor enige tijd zonder stroom gezeten. De brandweer heeft het brandje geblust.

ZOON DES HUIZES BEDREIGT OUDERS (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 18-jarige jongen in de woning van zijn ouders aan het Zuidoosterfront in s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging van zijn ouders en vernieling. De jongen gedraagt zich al geruime tijd recalcitrant tegen ouders, buurtbewoners en vrienden. Ook gis-terenavond vernielde hij huisraad in de woning en bedreigde hij zijn ouders. Laatstgenoem-den vluchtten de straat op. De gewaarschuwde politie hield de jongeman aan. Op het bureau gedroeg hij zich zeer agressief waarop hij is ingesloten.

FIETSERTJE RIJDT DOOR NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 35-jarige fietser uit s-Hertogenbosch op de Kooikersweg in zijn woonplaats gewond geraakt toen hij tegen een onbekend ca. 10-jarig fietsertje aanreed. Het kind ging vlak voor de fietser zonder richting aan te geven naar links, waardoor de man ten val kwam. De jeugdige fietser ging er vandoor. De man is per ambulance overgebracht naar het Carolusziekenhuis. Hij bleek diverse verwondingen aan het gezicht, handen en been te hebben. De fiets en de kleding van de man liepen schade op. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met Team Noord-West van de politie District Den Bosch.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Rijnstraat in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn o.a. Swarovski kristal, Cds en zegelboekjes ontvreemd.

BRAND IN KANTOORTJE FIETSENSTALLING (Rosmalen)

Vanmorgenvroeg is vermoedelijk brand gesticht in het kantoortje van de fietsenstalling op het station aan de Stationsstraat in Rosmalen. Een ruit van het kantoor was vernield en bin-nen ontstond brand-en roetschade. De brandweer heeft de brand geblust.

MAN BEKNELD BIJ AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen moest een 35-jarige Bosschenaar op de kruising Balkweg / Aziëlaan in s-Hertogenbosch na een aanrijding met een 70-jarige man uit Hedel door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De Bosschenaar verleende komende vanaf de Aziëlaan geen voor-rang aan de automobilist uit Hedel die op de Balkweg reed. Door de aanrijding kwam de 35-jarige automobilist bekneld te zitten in zijn voertuig. Hij is door de brandweer uit zijn benar-de positie bevrijd en met hoofdpijn en kneuzingen aan arm en been, per ambulance overge-bracht naar het GZG. Zijn auto was total-loss. Het slachtoffer verklaarde verblind te zijn geweest door de zon.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie