Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jan Mulder ontvangt tentoonstellingscatalogus LocusFocus

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 17 augustus 2001

Jan Mulder en Jan Hoet en Sonsbeek 9

Tot met 23 september is de negende Sonsbeek beeldententoonstelling, Sonsbeek9: LocusFocus, op verschillende locaties in Arnhem. Artistiek leider van Sonsbeek 9 is Jan Hoet, directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent.

Op dinsdag 21 augustus a.s. om 15.00 uur zal de bekende Vlaming Jan Hoet deel II van tentoonstellingscatalogus, de Appendix, aanbieden aan columnist en bekende Nederlander Jan Mulder.

Jan Hoet en Jan Mulder kennen elkaar reeds geruime tijd. Veel mensen vinden beiden eigengereid; zeker is dat zij niet schromen op een bloemrijke, beeldende wijze hun mening te geven en de dialoog aan te gaan. Deze onderlinge overeenkomst is voor Jan Hoet, artistiek leider van Sonsbeek 9, de reden om juist Jan Mulder te vragen dit eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Natuurlijk is niet onbelangrijk dat Jan Hoet van voetbal houdt.

Deel I van de catalogus behorende bij Sonsbeek 9: LocusFocus verscheen tijdens de opening op 2 juni. In dit deel worden zowel de keuzes die Jan Hoet maakte in de voorbereiding op de tentoonstelling, als de keuzes die de deelnemende kunstenaars maakten, belicht.
De basis van de tentoonstelling, de plaats van kunst in de openbare (stedelijke) ruimte wordt uit de doeken gedaan en de kunstenaars worden voorgesteld met hun (kunst-)biografie.In deel II ziet men het resultaat van deze keuzes; de tentoonstelling in beelden.


Plaats : Eusebiuskerk, Kerkplein 1, Arnhem, 15.00 uur.
De catalogus (deel I en deel II) kost f 60 (excl. verzendkosten) en is verkrijgbaar op alle locaties van Sonsbeek 9, in verschillende boekhandels en via de Stichting Sonsbeek 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie