Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studietoelage gemeente Hoorn voor het schooljaar 2001-2002

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

STUDIETOELAGE VOOR HET SCHOOLJAAR 2001-2002

Zodra uw kind de basisschool verlaat en naar het algemeen voortgezet onderwijs gaat, krijgt u te maken met kosten. Bijvoorbeeld reiskosten, boekengeld en kosten voor schriften, agenda, tas en dergelijke. Wanneer uw kind 16 jaar wordt, betaalt u ook het wettelijk lesgeld. Voor een tegemoetkoming in deze kosten kunt u een aanvraag indienen bij de Informatie Beheer Groep te Groningen. Informatie, folders en formulieren voor deze aanvragen zijn te verkrijgen bij de balie van de afdeling Sociale Zaken in het stadhuis.

Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen voor het schooljaar 2001-2002 ook een beroep doen op het gemeentelijk studiefonds. Of u voor een gemeentelijke studietoelage in aanmerking komt, hangt onder meer af van uw bruto-inkomen en de stagevergoeding van uw kind. Een bijdrage uit dit fonds wordt alleen verleend bij het volgen van een opleiding aan een door het Rijk gesubsidieerde én erkende opleiding tot en met mbo-niveau.
Heeft u recht op een studietoelage volgens de Wet Tegemoetkoming Studiekosten (WTS) of een studiefinanciering volgens de Wet Studiefinanciering (WSF 18+) dan kunt u ook in aanmerking komen voor een aanvraag van het gemeentelijk studiefonds.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om voor het gemeentelijk studiefonds in aanmerking te komen als er geen vergoeding van de Informatie Beheer Groep mogelijk is. Hierbij valt te denken aan jongeren die een beroepsbegeleidende leerweg volgen (4 dagen werken, 1 dag naar school).
Voltijds studenten aan het hbo, die nog geen 18 jaar zijn en hun studiebeurs én OV-studentenkaart per 1 oktober 2001 krijgen, kunnen ook een aanvraag indienen voor de tussenliggende 6 weken. Het zijn voornamelijk de reiskosten die de eerste 6 weken een zware financiële druk leggen op het inkomen. Over die periode moet wel een aanvraag tegemoetkoming studiekosten ingediend zijn bij de Informatie Beheer Groep.

Voor het schooljaar 2001-2002 bedraagt de gemeentelijke studietoelage maximaal 2135,00/ 968,82. U kunt uw aanvraag voor het komende schooljaar indienen tot 1 juli 2002.
Het aanvraagformulier gemeentelijk studiefonds is verkrijgbaar bij de balie van de afdeling Sociale Zaken in de hal van het stadhuis. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie