Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Axel actueel

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Vorige Pagina

KORTE BERICHTEN

(week 34)

* 1 jaar burgemeester
Jan-Frans Mulder is op 1 september a.s. precies een jaar in functie als burgemeester van Axel.
Hij heeft het uitstekend naar z'n zin in onze gemeente, net als de overige leden van het gezin Mulder. "Ik voel me erg thuis in Zeeuws-Vlaanderen, en in Axel in het bijzonder," stelt de burgemeester. "De samenwerking met de collegeleden, raadsleden, ambtenaren en tal van bedrijven en organisaties is plezierig en constructief.
Ik doe mijn werk met veel plezier en zie de komende herindeling met vertrouwen tegemoet!"


* Expositie
Tot en met 15 september is in de het bezoekerscentrum van de Watertoren van Axel een tentoonstelling over vlinders te zien. Iedereen vindt het heel gewoon dat er overal vlinders verschijnen als de zon schijnt.
Toch moet wat de vlinders betreft aan veel meer voorwaarden worden voldaan om in een gebied te kunnen leven.
Daaraan wordt in de tentoonstelling uitgebreid aandacht besteed. De bezoekers kan zien welke voorkeur vlinders hebben voor verschillende typen landschap en welke specifieke eisen vlinders eraan stellen.
De bezoekers kan z'n kennis toetsen aan de hand van interactieve elementen en even uitblazen op een reuzenrups! De watertoren is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur (in augustus ook op dinsdag van 13.30 tot 17.00 uur!); de entree is gratis!


* StadsPas Axel
Binnenkort start het verenigingsleven weer. Veel clubactiviteiten beginnen immers weer na de zomervakantie, in september.
Weet u dat bijna alle verenigingen korting verstrekken op de contributie of het abonnement aan houders van de StadsPas Axel? Op de folder over de StadsPas Axel staan de deelnemende verenigingen allemaal met naam genoemd.
U koopt een stadspas voor f. 50,00 ( 22,69). Inwoners van Axel met een inkomen tot 110 procent van het bestaansminimum komen in aanmerking voor een gratis stadspas.
Vraag de folder aan of kijk op deze pagina


* Showrepetitie Hosanna
De christelijke drumfanfare Hosanna uit Axel zal op zaterdag 1 september a.s. tussen 9.00 en 17.00 uur vanwege een showrepetitie gebruik maken van het sportveld gelegen nabij de gymzaal in Zuiddorpe. Het gemeentebestuur van Axel heeft hiervoor toestemming verleend, maar wijst erop dat vanwege deze muzikale activiteit geluidshinder kan ontstaan (in de nabije omgeving).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie