Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstroof uit museum Warffum blijkt ludieke actie

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Warffum 20-08-2001
Schilderij museum Warffum terecht
maandagmiddag 20 augustus 2001

Ludieke actie van dader

Het schilderij van de schilder Henri Le Fauconnier, dat afgelopen zondag werd weggenomen uit het Openluchtmuseum Het Hogeland te Warffum is terecht. Maandagochtend meldde zich telefonisch bij de regionale meldkamer Drenthe anoniem een man, die verklaarde het doek te hebben weggenomen.
De man gaf voor de telefoon aan dat het een ludieke actie betrof om duidelijk te maken dat de beveiliging van het museum onvoldoende was. De man meldde dat hij het doek had achtergelaten in de hal van het opvanghuis De Kloosterhof achter een deur. De politie van Assen trof het doek vanochtend ook op de genoemde locatie aan. De verdachte had het doek zondagmiddag weggenomen, nadat hij het vakkundig uit de lijst had genomen. De lijst werd door de verdachte teruggehangen, waarna de man ongezien het pand weer verliet.
Het doek zal door de technische recherche van Regiopolitie Groningen worden onderzocht, waarna het terug gebracht zal worden naar het museum. De politie stelt een onderzoek in naar de tot nu toe onbekende man.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel.0900-8844 (30ctpm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie