Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden aan N225 door Amerongen, Leersum en Elst

Datum nieuwsfeit: 21-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amerongen

Wegwerkzaamheden aan de N225 door Amerongen, Leersum en Elst

Op 21 augustus wordt in opdracht van de provincie Utrecht gestart met het vervolg van de reconstructie van de provinciale weg N225 door Amerongen, Leersum en Elst. Als gevolg van de werkzaamheden zullen wegvakken in verschillende periodes geheel of gedeeltelijk worden afgesloten. Bestemmings- en doorgaand verkeer zal worden omgeleid.

De reconstructie, waarmee in november 2000 is begonnen, moet de verkeersveiligheid op de N225 verbeteren. De provincie wil dit bereiken door de rijsnelheden terug te dringen, de aanleg en verbetering van fiets- en voetgangersvoorzieningen en door de aanleg van rotondes.

Reconstructie en overige werkzaamheden
De aanleg van een driepoot rotonde bij de westelijke komingang;


1. Het aanbrengen van een uitbuiging bij de oostelijke komingang;
2. Het aanpassen van wegaansluitingen;

3. De aanleg van een rotonde bij het kruispunt Imminkstraat/Koenestraat

4. Het verbeteren van fiets- en voetpaden.

Planning van het werk
De uitvoering van de werkzaamheden in Amerongen is in juni 2001 gestart en zal tot half november gaan duren. Op 21 augustus a.s. zal de aannemer weer verder gaan met de werkzaamheden. De reconstructie van de beide komingangen is inmiddels gerealiseerd. De overige werkzaamheden staan voor de komende weken op de planning. Naar verwachting zal het werk half november a.s. zijn afgerond.

Verkeershinder
Vanaf 21 augustus zal de provinciale weg in één richting worden afgesloten. Het verkeer komende uit Rhenen met bestemming Leersum zal worden omgeleid via de Kievit, De Del, Jachtlaan, Burg. W. Martenslaan, Prins Bernhardlaan, Industrieweg en Bertus Leendersweg. De kruising op de N225 nabij de Imminkstraat en Koenestraat zal beperkt gebruikt kunnen worden. Het is onvermijdelijk dat de kruising dicht gaat.

Verkeersveiligheid en omleidingroute
Ten einde de verkeersveiligheid op de omleidingroute te waarborgen zijn in overleg met gemeente en politie afgesproken extra maatregelen te treffen. Hierbij is rekening gehouden met de opmerkingen die tijdens de informatie avond zijn gemaakt en suggesties die inwoners per brief naar voren hebben gebracht.
Deze maatregelen zijn:

1. Op de Jachtlaan, Koenestraat en Burg. W. Martenslaan wordt voor overstekende voetgangers een zebrapad op het wegdek aangebracht.
2. Bij de voetgangersoversteekplaatsen komen klaar-overs die er voor zorgen dat schoolkinderen veilig en onder begeleiding kunnen oversteken. Over de tijdstippen worden nog afspraken gemaakt
3. Op de Kievit, Jachtlaan, Burg.W. Martenslaan en op een gedeelte van Prins Bernhardlaan komt een éénzijdig parkeerverbod.
4. Op de Kievit, de Jachtlaan, Burg. W. Martenslaan en De Del wordt een wegversmalling geplaatst

5. De omleidingroute ligt in het 30 km/uur-gebied.
6. De politie zal minimaal 4 uur per week op de omleidingroute surveilleren

7. Op de rijksweg A12 nabij de afrit Maarsbergen en op de provinciale weg in Rhenen en in Leersum zullen borden worden geplaatst die bestuurders van vrachtauto's adviseren de N225 niet als doorgaande route te gebruiken.

8. De Prinses Beatrixlaan en De Breelaan worden tijdelijk eenrichtingsverkeer. Er is alleen verkeer in oostelijke richting mogelijk.

Op de kruising bij de Imminkstraat en Koenestraat wordt tijdelijk een verkeersregelinstallatie met een drukknopsysteem geplaatst die ervoor moet zorgen dat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken.

Informatienummer Amerongen
Aanwonenden en langs de N225 gevestigde ondernemers zijn via een brief van de werkzaamheden op de hoogte gesteld. De provincie zal vanaf 21 augustus telefonische informatienummers openstellen voor vragen over afsluitingen, omleidingen en vertragingen. Het informatienummer voor werkzaamheden in Amerongen is 06 - 20 13 2250, mevrouw M. Kok, en is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Het informatiekantoor is aan de Utrechtseweg/Kersweg en is open op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur. Belangstellenden die vóór 21 augustus nadere informatie willen, kunnen contact opnemen met de heer C. Kil van de provincie Utrecht, telefoon 030-2583348.

Overige omleidingen
Elst
Van 21 augustus tot 3 september wordt het verkeer met een verkeersregelinstallatie om en langs het werkterrein geleid. Van 3 t/m 6 september en van 10 t/m 12 september worden delen van de N225 tussen 06.00 uur en 20.00 uur geheel afgesloten. Doorgaand verkeer wordt met behulp van borden omgeleid:

· Vanuit Doorn/Driebergen: wordt omgeleid bij rotonde de Donderberg naar de A12

· Vanuit Maarsbergen met bestemming Elst, industrieterrein Remmerden en Rhenen: wordt in Maarsbergen omgeleid via de A12
· Lokaal verkeer in Amerongen richting Elst: wordt in Amerongen omgeleid via De Kievit, De Del en de Jachtlaan richting Scherpenzeel en Veenendaal.

· Doorgaand verkeer komende uit de richting Elst: wordt in Rhenen omgeleid via de A12

· Bestemmingsverkeer richting Elst: wordt in Rhenen omgeleid via de N416 (Veenendaalsestraatweg)

· Verkeer vanuit de Betuwe via Ingense Veer met bestemming Veenendaal, Amerongen en Driebergen: wordt omgeleid via de veerdienst in Amerongen.

Voor bestemmingsverkeer blijft Elst via de N416 (Veendendaalsestraatweg) bereikbaar. Bussen van het openbaar vervoer zullen tijdens de wegafsluitingen via Zwijnsbergen en de Bosweg door Elst rijden.

Leersum
Op 21 augustus tot ca 21 september 2001 zal de provinciale weg in één richting tussen Lomboklaan en rotonde Scherpenzeelseweg worden afgesloten. Het verkeer komende uit Doorn en Maarsbergen met bestemming Amerongen wordt omgeleid via de Broekhuizerlaan, Middelweg, Nieuwe Stee en Boerenbuurt.
De wegvakken Broekhuizerlaan - Lomboklaan en Rotonde Scherpenzeelseweg
- Boerenbuurt blijven tot 21 september in beide richtingen voor bestemmingsverkeer open.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie