Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: slachtoffers bij botsing

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-08-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 22 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: vele bekeuringen door wegafzettingen De politie heeft afgelopen dagen tientallen automobilisten bekeurd wegens het rijden in verboden richtingen. Rond de Radesingel en Winschoterkade zijn een aantal weg opbrekingen, waardoor het verkeer wordt omgeleid. Tientallen automobilisten houden zich ondanks de goede omleidingroute niet aan de ingestelde verboden. Dit heeft geleid tot meerdere gevaarlijke situaties. Uiteindelijk leidde het optreden van de politie tot meer dan 200 bekeuringen in de afgelopen dagen. De politie zal blijvend toezicht houden en optreden tegen overtreders.

Groningen: letsel door botsing met vrachtauto
Een 32-jarige bestuurder van een bestelauto uit Groningen zag dinsdagmiddag bij het achteruit rijden een 66-jarige fietser op de Friesestraatweg over het hoofd. Hierdoor botste de fietser tegen de auto en kwam op straat terecht Het slachtoffer moest met hoofdletsel naar een ziekenhuis.

Groningen: drie slachtoffers bij botsing
Op de Bornholmstraat botste dinsdagochtend een 51-jarige man uit Leek met zijn auto achter op de auto van een 54-jarige Hoogezandster. De Leekster had niet in de gaten dat de voor hem rijdende auto afremde, waardoor hij op de auto inreed. Zowel beide bestuurders als een 52-jarige inzittende van de Hoogezandster moesten met nekletsel naar een ziekenhuis. De autos werden zwaar beschadigd afgevoerd. De rijbaan van de Bornholmstraat was ruim een uur afgezet.

Groningen: man mishandel
Een 33-jarige man uit Diepenau werd van maandagnacht op de Verlengde Visserstraat in elkaar geslagen . De man had ruzie gekregen met een onbekende bromfietser bij het oversteken van de weg. De bromfietser kwam na een wegwerpgebaar van het slachtoffer terug en sloeg het slachtoffer tegen de grond, waarna de dader wegreed. Het slachtoffer liep daarbij armletsel en een sleutelbeenbreuk op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De politie stelt een verder onderzoek in.

Groningen: inbreker betrapt
Afgelopen dagen werden een aantal studentenwoningen aan de Zoutstraat en Werfstraat bezocht door een onbekende man. De man komt meestal s `-ochtends bij de woningen en belt de bewoners wakker. Als de deur wordt geopend overbluft de dader de bewoners en ziet kans met een smoes de woning binnen te dringen. Als de bewoners hem daarna aanspreken vertrekt de man weer. Hierbij bleek hij twee keer kans gezien te hebben geld weg te nemen. De verdachte is een blanke man rond de 30 jaar oud en hij was in het zwart gekleed. De politie waarschuwt vooral studentenkamerbewoners.

Groningen: vreemdeling ingesloten
De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige man zonder vaste woonplaats ingesloten. De man wilde een opvanghuis aan de Eendrachtskade binnen, maar werd niet toegelaten. Meerder malen moest hij worden uitgezet. Bij de komst van de politie wilde hij ook niet mee, maar met gepast geweld werd hij ingesloten.

Groningen: autokrakers gepakt
Op het Damsterdiep betrapten in burger geklede agenten afgelopen nacht een 31-jarige stadjer. De verdachte brak net een geparkeerde auto open toen de agenten passeerden. Zij konden de dader na een korte achtervolging grijpen. Korte tijd later werd op de Petrus Campersingel een tweede dader van autokraken aangehouden. Agenten zagen een bekend 32-jarige Groninger snel wegfietsen toen zij passeerden. Na een korte zoektocht troffen ze de man in een tuin aan de Campersingel aan. Hij bleek in het bezit van een radardetector en gereedschap. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: man vernielt bus
Een aantal taxichauffeurs brachten afgelopen nacht een 25-jarige man uit Assen aan het politiebureau. De verdachte bleek op het Kardingerplein een stadsbus te hebben vernield en een deuk in een taxi te hebben geschopt. De dader zag eerst kans te vluchten maar kon later door de chauffeurs worden gepakt. Hij bleek zwaar onder invloed en is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: olie op het wegdek
Een 23-jarige Groninger raakte dinsdagavond op de Prinsesseweg met zijn motor in een slip en kwam ten val. Vermoedelijk door te hoge snelheid vloog hij uit de bocht. Hierbij kwam er veel olie op het wegdek, dat door andere automobilisten werd uitgereden. De Prinsesseweg werd vervolgens spiegelglad. De milieudienst van de gemeente moest de gehele rijbaan reinigen. De weg werd twee uur lang afgesloten.

Groningen: pinautomaat vernield
Een 17-jarige student uit Twijzel werd afgelopen nacht in het sportcomplex Kardinge aangehouden. De man had een pinautomaat vernield, die hij mee wilde nemen. Hij werd door het personeel betrapt. De politie heeft de man voor de nacht ingesloten.

Winschoten: man (40) gooit pannen van het dak
De politie werd dinsdagmiddag gestuurd naar een woning aan de Stationstraat in Winschoten waar een 40-jarige bewoner op het dak stond en dakpannen naar beneden gooide. Op straat lag ook al een magnetron en een brandblusser en een geparkeerde auto liep schade op door de naar beneden gegooide pannen. Agenten sloten direct de straat af en konden via een plat dak contact krijgen met de man en hem bewegen naar beneden te komen. Hij werd naar het bureau gebracht en verklaarde tot zijn daden gekomen te zijn in een vlaag van verstandsverbijstering in combinatie met het gebruik van dope. Hij werd bij een familielid ondergebracht.

Veendam: bejaarde fietsster (80) gewond; politie zoekt getuigen Een 80-jarige fietsster uit Veendam verleende in haar woonplaats op de kruising van de Schoolstraat met de Prins Bernardlaan dinsdagmiddag rond 15.15 uur geen voorrang aan een nog onbekende fietsster. De bejaarde vrouw kwam ten val en liep een gecompliceerde armbreuk op. De vrouw die betrokken was bij de aanrijding verontschuldigde zich en reed verder. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval en zoekt contact met de onbekende fietsende vrouw die betrokken was bij het ongeval. Contact met de politie in Veendam via 0900 8844.

Hoogezand: inval in drugspand
In een woning aan de Ferdinand Bolstraat heeft de politie dinsdagavond een inval gedaan nadat er een zestal gebruikers uit Hoogezand waren afgevangen en in bezit bleken van gebruikershoeveelheden drugs. In de woning werd de 44-jarige bewoonster, een 21-jarige vrouw en een 31-jarige man allen uit Hoogezand aangehouden. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. In het pand werd 20 gram heroïne, drugsattributen, gasalarmpistool en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn aangetroffen en in beslag genomen. Er werd ook een zoeking gedaan in een woning aan de Gabriel Metsusstraat. Hier werd geen drugs aangetroffen maar wel goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie hoort de verdachten en gaat verder met het onderzoek.

Delfzijl: man schiet met luchtdrukpistool
Een 19-jarige man uit Delfzijl werd dinsdagavond schietend op de Wendakker door de politie aangetroffen. De man werd aangehouden en bekende op het bureau dat hij had geschoten met zijn luchtdrukpistool. Het wapen bleef achter bij de politie.

Noordhorn: dronken zwerver op gestolen fiets
Omwonenden waarschuwden dinsdagmiddag de politie omdat een 41-jarige man zonder vaste verblijfplaats dronken van zijn fiets was gevallen en op het fietspad bij de brug over het van Starkenborghkanaal in Noordhorn bleef liggen. Hij werd voor openbare dronkenschap ingesloten en de fiets waarop hij reed gecontroleerd. Deze bleek als gestolen te zijn aangegeven. Omdat de man nog twee vonnissen had openstaan wordt hij na het uitslapen van zijn roes overgedragen aan justitie.

Zeerijp: hennepkwekerij ontdekt
In een schuur van een woning aan de Borgweg in Zeerijp trof de politie dinsdagochtend een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan. Er werden op het moment van de inval geen planten gekweekt maar wel lagen er zon zestig plantentoppen te drogen. De kwekerij is ontmanteld en de 36-jarige bewoner legde aan het bureau een verklaring af.

Warffum: schilderij onbeschadigd terug; politie zoekt getuigen De directeur van het museum Het Hogeland heeft dinsdagochtend het schilderij dat zondagmiddag uit het museum was ontvreemd onbeschadigd teruggekregen. Het werk van Henri de Fauconnier werd na een telefonische melding van een nog onbekende man terug gevonden in de bejaardensociëteit In de Kloosterhof aan de Brink in Assen. In het onderzoek naar de identiteit van de man die het schilderij heeft ontvreemd is de politie op zoek naar getuigen. Ten eerste wil de politie graag in contact komen met bezoekers van het museum die mogelijk zondagmiddag rond 14.00 14.15 uur iets gezien hebben. Het is bekend dat er zondag 7 a 8 bezoekers in het museum zijn geweest. Verder is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben bij de Brink in Assen waar het schilderij maandagochtend tussen 09.00 uur en 10.45 uur In de Kloosterhof is neergelegd. Getuigen kunnen bellen met de politie in Delfzijl via het nummer 0900 - 844.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...