Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht (H.P. 15.50 uur)

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 15.50 uur) Woensdag, 22 augustus 2001

Maastricht, ramkraak mislukt:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een motorzaak gevestigd aan Tussen de Bruggen te Meerssen een ramkraak plaatsgevonden. Een krantenbezorger ontdekte de inbraak woensdagmorgen 22 augstus 2001 omstreeks 06.00 uur. Hij trof een zwaar beschadigde toegangsdeur van de motorzaak aan en waarschuwde de eigenaar. Uit het door de gewaarschuwde politie ingestelde sporenonderzoek kon worden opgemaakt dat met een auto de toegangsdeur open gedrukt werd. Hierdoor sneuvelden de ruiten van deze deur. De daders hebben geprobeerd een minimotor te ontvreemden maar omdat deze met een ketting vastgemaakt was bleef het bij een poging tot diefstal. Er werd verder ook niets ontvreemd, De eigenaar van de motorzaak zit met een behoorlijke schade aan zijn toegangsdeur. Hij heeft van de poging tot inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, autobrand:
Woensdagmorgen 22 augustus 2001 heeft een autobrand plaatsgevonden op de President Rooseveltlaan te Maastricht.
Een automobilist meldde woensdagmorgen omstreeks 03.30 uur dat een op de President Rooseveltlaan geparkeerde personenauto in brand stond. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Bij onderzoek bleek de eigenaar in de buurt te wonen. Na hem gewekt te hebben bleek zijn auto ontvreemd te zijn. Vermoedelijk is het de dieven te doen geweest om de op de auto gemonteerd velgen met banden. Deze werden onder de auto uitgehaald voor de brand. De auto is rijp voor de sloop. Het werd door een bergingsbedrijf weg getakeld. De eigenaar heeft van de diefstal aangifte gedaan. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Maastricht, etalagekraak:
Woensdagmorgen 22 augustus 2001 heeft een etalagekraak plaatsgevonden ten nadele van een opticien gevestigd aan het Mercatorplein te Maastricht.
Omstreeks 00.40 uur hoorden buurtbewoners het stuk gooien van ruiten, waarbij zij een winkelinbraak vermoeden. De gewaarschuwde politie ging onmiddellijk ter plaatse en stelde vast dat de opticien het slachtoffer was geworden van een etalagekraak. De dieven hadden met trottoirtegels de ruit van de brillenwinkel ingegooid waarbij zij een greep in de etalage deden. Daarna reden zij weg in een klaarstaande personenauto. De politie heeft nog in de ruime omgeving gezocht maar de auto werd deze niet meer aangetroffen. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan. Wat er precies ontvreemd werd staat nog niet vast. In elk geval zijn enkele zonnenbrillen uit de etalage ontvreemd. Enkele uitgestalde brillen liepen schade op door glasscherven.

Maastricht, inbraak in smartshop:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een aan de Kleine Gracht gevestigde smartshop.
De inbraak vond omstreeks 05.30 uur plaats door een onbekend gebleven inbreker. Deze gooide met een klinker de etalageruit stuk en tevens een ruitje in de toegangsdeur. Daarna deed hij snel een greep in de etalage. Hieruit werden onder andere enkele elektronische weegschaaltjes, enkele T-shirts en meerdere waterpijpen weggenomen.

Maastricht, drugsvondst:
De politie heeft vanmorgen 22 augustus 201 in een woning aan de Palatijnhof te Maastricht een drugvondst gedaan. Er werden XTC, heroïne en amfetamine aangetroffen met een geschatte waarde van fl. 150.000.
De politie assisteerde vanmorgen omstreeks 10.00 uur een deurwaarder die een man wonende aan de Palatijnhof te Maastricht uit zijn woning moest zetten in verband met een huurachterstand van enkele duizenden gulden. Toen de deurwaarder aanbelde en aanklopte aan de betreffende woning vertoonde zich na enige tijd een man achter de deur slechts gedeeltelijk gekleed. Deze gaf zonder de deur te openen in gebaren te kennen zich even te willen aankleden. Toen dat wat lang duurde werd opnieuw gebeld en gekopt. Bleek dat de man aan de achterzijde van de flatwoning de woning snel verlaten had en zich er tussenuit gemaakt had in de woonwijk Daalhof.
Via een ladder kwam de politie kort daarna de woning binnen. In de woning trof de politie verder geen mensen meer aan maar wel diverse zakken met tabletten, vermoedelijk XTC-tabletten. Daarnaast trof de politie diverse andere soorten harddrugs aan en een geldbedrag van ruim fl. 7000,- in diverse valuta. Alle drugs en het geld werden in beslag genomen.
Aan het politiebureau bleek het zich te handelen om 7500 XTC-tabletten (drie kilo) en 500 gram XTC-poeder, 650 gram heroïne en 160 gram amfetamine. Naar schatting hebben de drugs een waarde van ongeveer fl. 150.000,-.

De aangetroffen XTC-tabletten hebben geen gelijkenis met de vorige week eveneens in Maastricht aangetroffen XTC tabletten waarin na het testen de gevaarlijk stof PMA werd aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner. De huurder van de woning bleek niet de man te zijn die de politie voor de deur van de woning aantrof en daarna de woning uitvluchtte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie