Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe fietsenstalling op station Lunteren

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Nieuwe fietsenstalling op station Lunteren

Railinfrabeheer vervangt tussen medio augustus en eind september de fietsrekken en fietskluizen bij station Lunteren. In de nieuwe stalling kunnen reizigers hun fiets makkelijk, droog en veilig stallen. Station Lunteren heeft na de ombouw 72 klemmen en 24 fietskluizen (voorheen respectievelijk 50 klemmen en 10 fietskluizen). Tijdens de ombouw worden de fietsklemmen en kluizen tijdelijk verplaatst naar het voorplein.

De nieuwe stalling biedt meer gemak aan de fietsende treinreiziger. In de onbewaakte stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten. Over de fietsklemmen en de kluizen staat een overkapping van gehard glas met verlichting. De kluizen zijn ook ruimer, zodat ook een fiets met een kinderzitje er met gemak inpast. In de kluizen is een haak gemonteerd om regenkleding aan te drogen.

Tijdelijke stalling

De nieuwe stalling bij station Lunteren wordt gebouwd op dezelfde plaats als de oude stalling. Daarom is een tijdelijke stalling nodig, waar fietsers hun fiets tijdens de bouw kunnen plaatsen. Deze tijdelijke stalling komt te staan op het voorplein van het station. Ook de fietskluizen worden tijdelijk verplaatst. Kluishuurders krijgen een brief met informatie over hun nieuwe fietskluis.

Project 'Ruimte voor de Fiets'

De vernieuwing van de stalling op station Lunteren is onderdeel van het project 'Ruimte voor de Fiets'. Een project waarbij Railinfrabeheer tussen 2000 en 2007 de fietsenstallingen op vrijwel alle 380 stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. Het Ministerie heeft 460 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor het project 'Ruimte voor de Fiets'. Inmiddels zijn zo'n 65 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. Railinfrabeheer verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Nu al komt bijna 30% van de treinreizigers op de fiets naar het station.Ede, 22 augustus 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie